Romantisch drama op de NDSM

Het is niet nieuw maar nog steeds leuk om te zien dat steeds meer film- en documentairemakers Amsterdam-Noord als filmlocatie ontdekken. Een groep studenten van de HKU doet een crowdfundingcampagne voor hun afstudeerfilm Afstand, met een sleutelscene op de NDSM-werf.

In Noord is er een ruim aanbod aan filmlocaties; jaren ’70 flats, rijtjeswoningen, arbeiderswoningen en pittoreske dijkhuizen, water, veel groen en niet te vergeten een industrieel landschap. Met de grachtengordel en red light district op een steenworp afstand.

Er zijn vele documentaires over Amsterdam-Noord en zijn bewoners – onder andere Amsterdam, Stad aan het IJ, Ed’s smulpaleis, Het einde van de Wereld, De rekening van Catelijne of Heerlijk Anoniem. Wonen in Het Plan van Gool, films die (deels) in Noord afspelen – Dunya en Desie (de film) – en series – Docklands, en onlangs de misdaadserie Noord Zuid.

Romantisch drama
De korte romantische dramafilm Afstand van Michael Creutzburg gaat over Floris en Anna, die, na een one night stand in Budapest, besluiten een weekend met elkaar door te brengen in Amsterdam. Wat hebben ze nog met elkaar gemeen? Op de NDSM, volgens de filmmakers ‘de meest romantische plek in Amsterdam’ bouwen Floris en Anna iets nieuws op uit de ruïnes van hun eerdere contact.

Afstand gaat over de balans tussen connectie en disconnectie. Zoals bij Floris en Anna, is de volgorde waarin ze contact maken, compleet in de war. Hoewel ze fysiek heel intiem met elkaar zijn, hebben ze moeite op een emotioneel niveau contact met elkaar te maken.

Om de film te kunnen financieren hebben de studenten een crowdfunding opgezet:
www.cinecrowd.nl/afstand
www.afstandfilm.nl

Reacties


ilovenoord