Tips voor (jonge) ouders #kinderfeestje

Regelmatig vragen (jonge) ouders mij om tips. Tips over de beste school, waar je wel of niet kunt sporten in Noord,  de beste kinderopvangplek en natuurlijk het aller-allerleukste  kinderfeestje.  Nu weet ik natuurlijk niet alles, maar na elf jaar Noord, wel wát, natuurlijk…

Hi Suzanne,

…nog een vraagje, zoon is 16 maart jarig en we willen zijn kinderfeestje op zaterdag 14 maart geven. Heb jij toevallig nog leuk idee voor kids (jongens en meiden) van rond de zes jaar?

Liefs Jetske

Wat mij betreft gebruiken we dit als een open (minded) document wat door alle geïnteresseerden en betrokkenen gebruikt kan worden. Kortom. Amsterdam-Noord  laat je horen! Deel je beste (geheime) tip en maak je mede Noord-ouder blij. We doen ‘m op onderwerp. Dus in dit stukkie pakken we het onderwerp ‘Kinderfeestje’ aan. Zal in ieder geval Jetske heel erg blij mee zijn. Onderstaand een voorzetje. En vul aan…

taartrovers

Actief Creatief:

 • Atelier Noord. “In een echt pottenbakkersatelier kun je van alles maken van klei, je lievelingsdier, een eierdopje of je eigen vaas.” Mijn zoon kwam ooit heel blij thuis met een zelfgedraaide kandelaar. Op de site alles helder en informatief.
 • NDSM kinderatelier. “Het NDSM kinderatelier is een initiatief van kunstenaars op de NDSM-werf in samenwerking met stichting NDSM.” Weet niet of deze sympathieke groep mensen ook open staat voor kinderfeestjes. Ik zou het zelf in ieder geval gewoon proberen. Want ze schrijven op de site: Reserveren voor een losse workshop: tot 24 uur van te voren via ndsmkinderatelier@hotmail.nl
 • Modestraat. Ook hier zou ik het gewoon vragen of ze kinderfeestjes doen. Op de site staat: “Ben je acht jaar of ouder en heb je altijd al je eigen kleding willen ontwerpen en maken? Leer dan in een speelse les van Willemijn en Sylvie hoe je tassen, jurken, broeken en nog veel meer met een naaimachine kunt maken. Vragen of meedoen mail: gwen@broedstraten.nl”
 • De Roze Tanker.  Lol, gekkigheid en de beroemde artistieke pannenkoeken van hotmamahot! Ons aller Lucius en vooral zijn jarige Sterre werd er héél blij van… UPDATE: (dankjewel voor de info Lisa van der Winden) Hotmamahot zit in de Gele Pomp. Samenscholers in de Roze Tanker.
 • Noordjes Kinderkunst. Noordje is verhuisd naar de prachtige Kazerne Z. Daar zullen zonder twijfel de fijnste kinderfeestje worden georganiseerd…
 • Stichting Trammeland. Omringd door hoogbouw en commerciële nieuwe NDSM-ers  blijven de meiden van Trammeland trouw aan hun sympathieke, vrolijke en verbindende activiteiten (zie de foto in de header voor een indruk…) Succesverhalen zijn de Theatervakantieweken en de NDSM puzzeltocht. Ik zou het aan hen ook gewoon vragen, of ze zin hebben in een kinderfeestje, via trammetjes@gmail.com.
 • Ruige Rakkers. Buren van Trammeland, sinds kort heel actief en bij alles wat ze programmeren, krijg ik zelf als volwassene al zin om mee te doen. Bij wijze van spreken, dan. Ik lees op de FB pagina: “KIDSTHEATER, KINDERYOGA, KNUTSELATELIERS en CIRCUS WORKSHOPS. En we hebben natuurlijk lekkere broodjes schuddebuikjes uit de keuken. Zo zijn niet alleen de kinderen onder de pannen, maar ook de ouders kunnen even achteruit leunen bij de open haard en genieten van hun vrije zondag… ”  Voor een kinderfeestje zou ik mailen met: KIDS@PLLEK.NL, dan kom je waarschijnlijk vanzelf bij de juiste persoon terecht.

Film:

 • Taartrovers. Oók een ware klassieker. Bekend van onder andere het Fantastisch Kinderfilm Festival / Kinderfilmlab in Eye. Uit betrouwbare bronnen weet ik dat de Taartrover as we speak in Zweden aan de slag zijn met hun geweldige installatie. Laten we dus hopen dat ze nog tijd hebben voor een kinderfeestje zo af en toe, want een kinderfeestje met de Taartrovers is voor ieder Noords kind een onmisbare ervaring, wat mij betreft.
 • Eye. Hollandse filmtempel, Het Nederlands Filmmuseum, een total  – erlebung als een neverending pretprikkel, júist ook voor (jonge) kinderen. En waar wij gewoon lopend of effe op de fiets naar toe kunnen (niet onbelangrijk met een horde kinderen achter je aan…) En daarom in deze lijst. Niks vaag en misschien. Hier zijn standaard speciale voorzieningen & activiteiten voor al uw kinderfeestjes.

Actief:

Hedendaagse kunst:

 • New Dakota. “… samenwerkingsplatform voor hedendaagse kunst op de NDSM-werf in Amsterdam Noord – nieuw en vernieuwend, met als doelstelling het particulier initiatief en het ondernemerschap in de kunst te stimuleren.” Dussss… Leuk voor kinderen? ‘Jazeker!’, zou ik denken. Maar wel vanaf een bepaalde leeftijd. Ze bieden workshops aan vanaf groep 5. Misschien heb je geluk en bieden ze ook workshops aan voor particulieren. Ik gok dat je de taartjes dan gewoon wel bij BBROOD (in de warmere maanden natuurlijk goddelijk  ijs bij IJscuypje) moet eten.
Theater:
 • Theater Billenkoek. Nieuwkomer sinds net-iets-langer-dan-een-jaar, maar ondertussen al helemaal thuis in Noord. Vooral bekend als het het kleinste en het gezelligste theater van Noord. In het begin stond op de site dat ze ook kinderfeestjes doen. Nu zie ik het niet expliciet vermeld staan, maar ik zou Charlotte gewoon even mailen op info@theaterbillenkoek.nl en overleggen.
Dieren / Natuur:
 • De Stadshoeve. Sinds jaar en dag favoriet. Welk kind wil nu niet een koe melken, door het gras rennen, een schaap aaien, in de hooiberg klimmen en daarna samen een stapel pannenkoeken eten?
En dan, tenslotte: Zwemmen. Standaard, klassiek en veelgevraagd als kinderfeestje – invulling.  Waarom willen ze toch altijd zwemmen?  Waar ga je dan heen als het (geweldige) het De Mirandabad (disco-zwemmen!) een bad te ver is? Hier drie opties:
 • Zwembad Floraparkbad. Noord. Dichtbij. Binnenkort ook een prachtig buitenbad met toeters en bellen.
 • Zwembad De Breek. Landsmeer. Ligt eraan waar in Noord je woont – hoe dichtbij ’t is. Buitenbad gerund door vrijwilligers. Klein, knus en overzichtelijk.
 • Zwembad Brediusbad. Persoonlijk favoriet. Zo favoriet dat ik twijfelde of ik ‘m wel wilde noemen. Maar voel me toch schuldig als ik jullie hierover niet informeer. Vijf minuten fietsen vanaf de Houthavenpont (aan de west – zijde). Klein maar niet te klein. Grootstedelijke vibe en met een lekker groot bad voor diploma-loze zwemmers.

Gehugen van NL

Alvast van harte gefeliciteerd met je Kinderfeestje in Noord!

Reacties


ilovenoord