111 plekken in Amsterdam die je gezien moet hebben

Trots! Boekhandel Over het water komt in een boek! Dit najaar verschijnt Amsterdam in stijl, de lifestyle reisgids voor Amsterdam. Er zijn al edities van deze gids voor onder andere Parijs, Londen en Berlijn en tjonge, wat zien die er aantrekkelijk uit.

Een paar weken geleden kwam de maakster van Amsterdam in stijl rondsnuffelen en foto’s maken. Ze was enthousiast. Zo enthousiast dat ze me deze week benaderde of ik ook een paar vragen over Amsterdam wilde beantwoorden, voor een wat uitgebreider interview in het boek. Leuk leuk!

De vragen, denk aan wat is je favoriete wijk, wat is je geheime adresje, brachten me aan het mijmeren over Amsterdam. Wat hou ik toch ontzettend van deze stad! Op de fiets ontdek ik elke keer ontdek ik iets nieuws, een nieuwe straat, een nieuw gebouw, een nieuw detail. Er zijn zoveel plekken, waar ik vaker heen zou willen omdat ze zo mooi, lekker of inspirerend zijn. En nog meer plekken, die ik nog niet ken…

Daarom blader ik regelmatig in het zojuist verschenen boek 111 plekken in Amsterdam die je gezien moet hebben van Bas van Lier. Geen toeristenboek, maar een boek voor  Amsterdammers, die denken dat ze alles al gezien hebben. Niet dus! Ik vraag me steeds af waar ik nou als eerste heen zal gaan…

Toegegeven, voor de actieve Noordbewoner is niet veel nieuws te bekennen in dit stadsdeel. Maar als ondernemer in de Van der Pekstraat ben ik apetrots dat ‘onze eigen’ Soepboer erin staat!

door: Lot Douze

111a

Reacties


ilovenoord