Buiksloterham van boven af

Er wordt druk gebouwd in Buiksloterham. Als prille bewoners zitten we daar dagelijks met onze neus boven op. En deze week voor 1x ook van boven af. We mochten mee in de kraan en maakten een beeldverslag.

Vanuit onze woonkamer op 1 hoog hebben we goed zicht op het ‘ballet van hijskranen’ dat zich dagelijks afspeelt. Ik tel er nu 3. Een daarvan werkt mee aan de bouw van Docklands: een appartementengebouw van 30 meter hoog, dat verreist op de hoek van de Bosrankstraat en Ridderspoorweg. Brutalen hebben de halve wereld, dus na een vriendelijk verzoek mochten wij mee in de kraan voor een blik van boven af. En dat leverde mooie plaatjes op.

Bosrankstraat van boven

Monnikskapstraat van boven

Zicht op westen

foto’s: Jasper Hermans, Bosrankstraat 9

Meer foto’s en een filmpje vind je op het ‘straatblog’ van de Bosrankstraat.

Reacties


ilovenoord