De Noorderparkkamer opent haar deuren op 12 april!

Bij de Noorderparkkamer begint de zomer al op 12 april. Op die zondag opent het nieuwe seizoen van het openluchtpodium in het Noorderpark. Tot en met 25 oktober zijn er elke zondagmiddag gratis muziekoptredens en creatieve activiteiten voor kinderen.

Wereldse percussie

Op 12 april start de Noorderparkkamer het seizoen om 15:30 uur met een ritmisch optreden van muziektrio Bamoné. Deze drie mannen hebben exotisch bloed in de aderen en zijn al muziekmakend de hele wereld rondgereisd. Hun stijl is dan ook een prikkelende combinatie van de Braziliaanse muziekstijl berimbau, het Zwitserse ‘hang’, de ‘darbuka’ uit Marokko en N’goni uit West-Afrika. Wie wil weten hoe dát klinkt, kan gratis komen luisteren in het Noorderpark. Aansluitend kun je swingen bij funky jazz-dj Zé Karlo.

Nieuwe thema’s: van kinderkookkunst tot ‘Schatten uit Noord’

Van 12 april tot en met 25 oktober zijn er zoals vanouds elke zondag gratis optredens bij de Noorderparkkamer. Ook is er altijd iets creatiefs te doen voor kinderen en andere bezoekers. Nieuw is dat er elke maand vaste thema’s voorbij komen.

De eerste zondag van de maand, getiteld ‘Brass in het gras’, voeren blazers de boventoon, van country en folk tot blues en jazz. Ook koken kinderen voor je in het pop-uprestaurant De Kleine Keuken. De tweede zondag van de maand komt ‘De wereld over de vloer’, en staan er exotische acts op het podium. De week erna blijft het podium juist met elke maand een ander buurtkoor uit Noord en uiteenlopende Nederlandstalige bands. Het podium sluit elke maand af met ‘Dansen in het Park’: een swingend weekend vol muziek, met vanaf eind mei een kinderdisco op zaterdag en een avond lang salsadansen op zondag.

Gratis kinderprogramma

Van 12 april tot en met 3 mei kunnen kinderen én volwassenen elke zondag van 15:00 tot 17:00 uur meebouwen aan het Tijdelijk Monument 4 & 5 mei getiteld ‘Ik ben je niet vergeten’, van kunstenaar Frouwkje Smit. Dit kunstwerk ter ere van 70 jaar herdenking en vrijheid, zal bestaan uit een installatie van 45 levensgrote silhouetten van Noorderlingen van alle leeftijden. Het Tijdelijk Monument is een nieuwe traditie: vorig jaar vouwden buurtbewoners samen 1000 kraanvogels voor geluk, die werden ‘bevrijd’ bij de Vrijheidsmaaltijd aan het IJ.

Reacties


ilovenoord