Tips voor Koningsdag in Amsterdam-Noord

Maandag vieren we Koningsdag in Amsterdam-Noord. Haal je oranje kroon van zolder, versier jezelf met een paar slingers en je kan er de hele dag tegenaan. Waar gaan jullie naartoe? Om het een beetje overzichtelijk te maken zetten we de leukste vrijmarkten, feestjes en speciale evenementen voor jullie op een rijtje. Dit overzicht is natuurlijk nooit compleet!

Vrijmarkten in Noord:

– Buikslotermeerplein
Op het Buikslotermeerplein kan je al in alle vroegte terecht voor een vrijmarkt. De winkels zijn allemaal gesloten. Horeca is wel geopend en de gehele dag zijn er live optredens van diverse artiesten.

– NDSM Vrijhaven
vrijhaven
Dé grootste en meest uitgebreide vrijmarkt van (Amsterdam) Noord? Binnen en buiten lekker slenteren langs talloze kraampjes op de NDSM-Werf. Met onder andere de kids van het Paard van Noord. Zij  hebben een kraam op de NDSM Vrijhaven. Je kunt er onder andere ‘Pats de Druif’ spelen. Je rolt een druif door een pijp, en je moet hem met een hamer pletsen. Best moeilijk. Als je hem patst, dan win je een leuk prijsje! De inkomsten komen ten goede aan het redden van de kraan.

– Van der Pekstraat
Normaal kon je altijd je kleedje neerleggen op het Mosplein, maar omdat deze wordt gerenoveerd is er nu een vrijmarkt in de van der Pekstraat.

– Zonneplein
Verkoop of koop je spulletjes op het Zonneplein! Altijd gezellig. En Kopje Suiker is vast ook aanwezig!

Leuk voor kinderen én ouders

– Rolschaatsdisco op de Werf
Ook dit jaar is er weer rolschaatsdisco op de NDSM-Werf! Dus neem je rolschaatsen mee en dans lekker mee.

– KINGSPRAY STREETART FESTIVAL
kingspray
Op KingSpray gaat een selecte groep (inter)nationale street artists zowel een toren van zeecontainers als een speciaal voor de gelegenheid gebouwde muur van 50 meter lang LIVE beschilderen. Dit belooft een ware traktatie voor je netvlies te worden en het is gratis toegankelijk dus kom vooral langs tijdens Koningsdag op NDSM Vrijhaven.

Natuurlijk is er ook aan kinderen gedacht, zij kunnen op KingSpray hun eigen graffiti kunstwerkje spuiten en mee naar huis nemen. Supercool! En als clap on the fire arrow komt DJ Sol draaien, slechts 7 jaar oud en nu al aanstormend talent! Back2back met DJ Zkywalker!

– Trammeland
trammeland
Bij trammetjes zal er weer een houwtje touwtje stage gebouwd worden. Op dit eigenwijze feestje zal er genoeg te doen voor de kinderen zijn, maar ook spelen er leuke bandjes.

Koningsfeestjes in Noord:

– Hollandsch Glorie op de Papaverweg
Hollandsch Glorie is een Festival voor Koningen en Koninginnen.  Op 27 april slaan Drift en ZeeZout de handen ineen en presenteren voor een oud-Hollandsch prijsje louter het beste uit eigen land. Verdeeld over drie kroonjuwelen van podia is het de vetste ‘elektronische danschmuziek in je moedertaal’ wat de scepter slaat. (Nog kaarten beschikbaar!)

– THESE GUYS KINGSDAY
these
Met groot genoegen kunnen wij melden dat er ook dit jaar weer een THESE GUYS KINGSDAY zal plaats vinden tussen de kleurrijke containers van de ‘rauwste’ buitenlocatie van Amsterdam, de NDSM Treehouse. These Guys Kingsday is onderdeel van NDSM Vrijhaven en GRATIS te bezoeken.

– W.T.P. BLOCK PARTY
Voor het eerst op NDSM Vrijhaven zal er ook op de kop van de MS. Riemsdijkweg iets gaan plaatsvinden. En niet zomaar iets! Maar een een super vette block party! What’s the point gaat aan de slag met vuurtjes, BBQ’s, hamburgers en en overheerlijke Oedipus biertjes. De DJ’s die komen zullen ervoor zorgen dat je niet stil zal staan..

Check verder de website van NDSM Vrijhaven voor nog meer feestjes!

Reacties


ilovenoord