Vrijheidsmaaltijd aan het IJ – 1000 Amsterdammers

Op 5 mei vieren we in heel Nederland onze vrijheid. De grootste Vrijheidsmaaltijd van de stad organiseren we dit jaar voor de tweede keer  aan de Noordelijke IJ-oever: duizend Amsterdammers, duizend gerechten en één hele lange eettafel. Alle deelnemers nemen iets lekkers mee en delen dat met hun tafelgenoten.

Wie mag er meedoen? Het is heel eenvoudig: je gerecht = je toegang! Iedereen kan zich aanmelden via: www.vrijheidsmaaltijdaanhetij.nl

Het wordt een iconisch beeld, een 300 meter lange eettafel aan de promenade langs het IJ.

Tijdens de maaltijd worden de bezoekers, terwijl ze genieten van elkaars zelfgemaakte gerechten, verrast door een stoet aan kunstenaars die langs de lange tafel zal trekken. Schrijvers, dichters, muzikanten, acteurs en tekenaars zullen de deelnemers op ludieke, lieflijke en uitnodigende wijze verrassen en soms ook prikkelen met hun acts. De gevierde vrijheid zal door de acts en de bezoekers samen worden besproken, beschreven, bejubeld en bezongen.
De maaltijd wordt afgesloten door een swingend optreden van ‘BB & The Burners’.

v-maaltijd-01

‘Ik ben je niet vergeten’

Gedurende de dag en tijdens de maaltijd is er tevens een bijzonder kunstproject aan de IJ-oever te zien zijn. ‘Ik ben je niet vergeten’ is een indrukwekkende kunstinstallatie die in de maanden voorafgaand aan Bevrijdingsdag zal worden gemaakt door kunstenares Frouwkje Smit, in samenwerking met scholieren van het Clusius College, de Noorderparkkamer en bewoners uit Amsterdam Noord. Meer acts en randprogrammering volgen, check regelmatig de website en de facebook voor updates.

Vrijwilliger zijn tijdens deze dag?

Helpen als vrijwilliger tijdens deze dag? 
We zijn nog op zoek naar tafelheren/dames, entree/ontvangst, catering, opbouw/afbouw en meer: mail naar Vrijwilligers@vrijheidsmaaltijdaanhetij.nl

5 mei 2015
IJpromenade, van de Buiksloterwegveer naar het EYE Filmmuseum
17:00 uur – 21:00 uur

Reacties


ilovenoord