Hangen bij Pleur en de Koek

Het Buikslotermeerplein wordt steeds leuker. De Modestraat in het voormalige wokrestaurant heeft er nu een koffiecorner bij: Pleur en de Koek. Daarmee is de Modestraat de perfecte hangplek geworden voor een te koude grijze lentemiddag.

Koffiehoek Pleur en de Koek heeft koffie en koek, maar ook special voor Pleur gemengde groene thee, brownies, tosti’s en volgens een facebookfan: de lekkerste koffie van Noord. Met mijn twee zoons kom ik de brownies, thee en koffie testen. We mogen ons eigen kopje kiezen. Onder het motto “Houd je Kop”  kunnen we het kopje na gebruik kopen voor een euro.

brian

Brian met op de achtergrond de ‘houd-je-kopjesmuur’ ….

Brian, runt Pleur met twee vrienden. Ook hier is hij een slimme samenwerking aangegaan met Kringloopwinkel de Lokatie. Al eerder zette hij A-Lokatie op, 10 meter verderop. Ook Pleur en de Koek ademt de sfeer van pareltjes uit de Kringloopwinkel. Allemaal te koop natuurlijk. Wij strijken neer op een mooi verweerde leren bank, naast een sixties buffetkast vol spelletjes en strips.

Mirjam en Vahid van de Wisselboetiek

Mirjam en Vahid van de Wisselboetiek

Terwijl mijn zonen zich vermaken met strips en verstoppertje spelen neus ik in de wisselboetiek. De kleren die ik niet kon verkopen op Koningsdag kan ik hier inwisselen voor sterren. Voor de sterren kan ik op elk moment andere kleren komen uitzoeken. De buit: een paar bijna nieuwe Vans gympen en een zomerjurkje (altijd leuk, mocht de temperatuur buiten ooit nog boven de twintig graden uitkomen).

Kapster Ilona van Cut 'n Paste

Kapster Ilona van Cut ’n Paste

Naast de Wisselboetiek zijn er nog meer redenen om de Modestraat te bezoeken: je kan je er laten knippen bijvoorbeeld. Of jezelf verwennen met een ontspanningsmassage. En achterin is een grote lichte ruimte waar verschillende workshops worden gegeven, waaronder yoga en danslessen.

pleur4

ruimte te huur voor workshops…

De koffie blijkt ondertussen een gouden tip. Een speciaal gebrand melange voor Pleur, door koffiebranderij Catch in Amsterdam Oost levert een zachte zeer smaakvolle cappuccino. Mijn zonen genieten daarnaast intens van de brownies en de ruimte: leeg en vol genoeg voor verstoppertje doen met nieuw gemaakte vrienden. Ik besluit dat Pleur de perfecte uitvalsbasis is voor een zaterdag boerenmarkt bezoek, of zelf een snelle supermarkt actie bedenk, terwijl mijn kids hangen in hun nieuwe huiskamer …

Zowel pleur als koek komen goed uit de test...

Zowel pleur als koek komen goed uit de test…

De Modestraat is open van woensdag t/m zondag. Buikslotermeerplein 15-17&21

Meer informatie:

Reacties


ilovenoord