Zomer Doe Boek is klaar!

De afgelopen maanden heb ik samen met mijn dierbare kantoorgenoten Menno en Klarianne hard gewerkt aan het Zomer Doe Boek Amsterdam-Noord. Nu is het eindelijk klaar: 140 pagina’s (voor 5 euro!) over alles wat er deze zomer te zien en te beleven is in ons favoriete stadsdeel, met prachtige foto’s en mooie verhalen. Klarianne bracht bijvoorbeeld met oud-kraandrijver Henk van Es (87) een memorabel bezoek aan het Feralda Kraanhotel en verzamelde alle leuke kinderactiviteiten. Menno schreef een verhaal over Noordse initiatieven die de grens overgaan (zoals ilovenoord) en maakte als ‘geo-cacher’ een spannende speurtocht door Schellingwoude. Zelf interviewde ik onder andere kapster Diana Giannattasio (‘Voor mij was Noord altijd al hot’) en maakte ik met een hele leuke dame een zonovergoten boottochtje door Waterland.

Het Zomer Doe Boek is een echte Noord-productie geworden, helemaal gemaakt door mensen die in Noord wonen en werken. Jitske Schols maakte zeepkist-portretten van alle geïnterviewden. Maaike Koning fotografeerde Noorderlingen op hun favoriete zonplekje en toeristen op camping Vliegenbos. Susy Cascado heeft dag en nacht gewerkt aan de fraaie vormgeving. En Erik Leemhuis (Imago) zorgde voor degelijk drukwerk. Veel Noordse bedrijven hebben ons geholpen, vooral door van tevoren boeken te bestellen. We zijn iedereen veel dank verschuldigd.

ZDB

Nu het boek vanaf deze week in de winkel ligt, ben ik trots op het eindresultaat. De zonnigste terrassen, bijzondere filmlocaties, een uitgebreide agenda, verrassende interviews en nog veel meer: het staat allemaal in het Zomer Doe Boek. Hoewel ik al meer dan twintig jaar over Noord schrijf, heeft de veelzijdigheid van het stadsdeel me toch weer verrast. Zomer in Noord is veel meer dan alleen hippe eettentjes en grote festivals, ik denk dat we dat in het Zomer Doe Boek zeker laten zien.

Wil je zelf voor maar 5 euro zo’n Zomer Doe Boek boek bemachtigen? Zaterdag 23 mei (boekhandel Van der Plas) en zaterdag 30 mei (IJhallen) gaan we het boek eigenhandig verkopen. Het boek is natuurlijk ook te koop bij lokale boekhandels, diverse andere verkooppunten en via www.zomerdoeboek.nl.

Het Zomer Doe Boek is een uitgave van Productiehuis Boven ’t Sluisje.

 

Reacties


ilovenoord