5 tips om de Midzomer(nacht) in Noord te vieren

Zaterdag begint de Midzomer. Midzomer is de langste dag van het jaar. Het is een keerpunt, net als Midwinter. En dat kan je op verschillende manieren vieren. Traditioneel vaak met een vreugdevuur, gepaard met een feest met veel muziek en drank. Wij geven jullie vijf tips om de Midzomer(nacht) dit weekend volop te vieren.

1. BLOEI bij Pllek (+Afterparty)

bloei-01* Live Muziek * DJ’s * Creatieve Markt * Workshops * Pop-Ups * Cocktails * Kinderprogramma * Yoga * Massages * Performances * Gezamenlijk Diner * Vuur *
Aanvang: 11:00 – 03:00
Entree: Gratis
Diner: € 24,50
Afterparty: € 5,00 (vanaf 23:00)

Bij Pllek vier je Midzomer(nacht) groots en het programma is heel uitgebreid en mét VUUR!

Bekijk het hele programma van BLOEI op de facebook event pagina

Inmiddels traditiegetrouw vieren wij i.s.m. met een aantal creatieve partners het begin van de zomer tijdens ons magische gratis event Midzomernacht op zaterdag 20 juni. Een cultureel feest waar een nieuwe fase centraal staat. Midzomernacht, BLOEI!
Het begin van de zomer is symbolisch gezien een nieuw begin voor jezelf. Tijd om je innerlijke vuur te laten branden, je dromen te oogsten en eventuele belemmeringen in je leven achterwege te laten. In juni staan we in bloei, zijn we opgeladen door de zon en klaar om vol energie onze horizon te verbreden. Midzomernacht is de overgang naar een nieuwe uitdaging en een nieuwe energie…

2. De Ceuvel 1 Jaar Feest & Opening Cleantech Playground

ceuvel-1

In het weekend waarin de zomer begint wordt De Ceuvel 1 jaar en Metabolic opent tevens officieel de Cleantech Playground De Ceuvel. Er is de hele dag een fantastisch programma vol met interessante cleantech workshops, inspirerende speeches over nieuwe technologie op het gebied van duurzaamheid en interactieve games voor kinderen. Iedereen is welkom om langs te komen en meer te leren over de Ceuvel, te genieten van heerlijk lokaal eten en te dansen op prachtige muziek!

3. Parlevinker Pleinfestival (21 juni)

Op 21 juni is er een superleuk, gratis festival op en rond de Parlevinker! Vanaf 11 uur is er van alles te doen- veel theater& muziek voor kinderen, spelletjes en bellenblazen, schminken, de eerste Banne Beauty Dag- speciaal door Samen Kappen. En ook ‘Parlevinker- posh’ een voorstelling voor én door mensen uit de buurt. Negen> kinderen en twee volwassen buurtbewoners hebben vier repetities heel hard gewerkt op een spetterende show. Wat een talent in de Banne!

parlevinker
Het verhaal: In de buurt verdwijnen honden. Zelfs het allerdeftigste hondje Natasha is spoorloos. En één van de politiehonden. Zou de boze buurman meer weten?

4. FESTIFEST bij Café Noorderlicht

FESTIFEST is helaas al uitverkocht zien we bij het schrijven van dit stukje. Maar via Ticketswap en de event pagina ervan (daar worden er nog twee weggegeven) kun je wellicht nog een kaartje bemachtigen. Zet deze alvast voor de volgende zomer in je agenda. Klein en intiem en zeker met volop vuur.

5. Pleinvoetbal Purmerplein (21 juni)

Lekker sportief en met je gezin de zomer vieren? Trap lekker een balletje op het Purmerplein met je kid(s)! Ideaal voor op vaderdag. Zondag is het zover: Pleinvoetbal 2015 op het Purmerplein. Hét jaarlijks toernooi voor iedereen van 6 tot 16 jaar in Amsterdam-Noord die denkt dat hij of zij een beetje kan (straat)voetballen….

pleinvoetbal

Net zoals vorige jaren is er voor kinderen van 6 t/m 10 jaar ’s een parcours van voetbaluitdagingen. Wegens succes is het 4 tegen 4 straatvoetbaltoernooi voor 10 t/m 16 jaar dit jaar uitgebreid zodat er meer teams kunnen meedoen. Nieuw dit jaar is ook een aparte meidenpoule. Naast voetballen is er natuurlijk ook muziek, gezelligheid en kun je leren van de shows van de beste straatvoetballers.

Zoals altijd is deelname gratis en voor iedereen uit Noord, ook als je niet op voetbal zit. Kijk op pleinvoetbal.nl en schrijf je in, persoonlijk of met je vriendenteam. Vertel het door en wees er snel bij, want het aantal deelnemers is beperkt!

—–

Hebben jullie nog tips? Post ze hieronder en vier de zomer!

Reacties


ilovenoord