AFKOELEN! Zwemwater top 5

Het is heet. En het wordt nog heter. We staan aan het begin van een hittegolf. Dat betekent dus zoveel mogelijk afkoelen. Maar waar kan je dat het beste doen? Niet iedereen heeft meteen een sloot of een zwembad in de tuin. We zetten onze vijf favoriete spots voor jullie op een rijtje …

1. Het IJ

In het hele IJ kun je zwemmen. Maar let goed op waar je erin springt, het is ook heel handig om er gemakkelijk weer uit te komen. Op de NDSM is er een trappetje bij Pllek en naast Noorderlicht in het zijkanaal I, vlak voor de Theo Fransmanbrug, is nu een steiger waar je makkelijk op kan klimmen en ook nog goed op kan zonnebaden! Je kan ook eens de duikplank bij Hotel de Goudfazant proberen. Meer rustiek is het “geheime strandje” dat je kan vinden bij de aanlegsteiger van het Oostveer. Je kan ook iets verder gaan met je fiets. Tussen Schellingwoude en Durgerdam ligt de ‘derde bocht’. Gezinnen picknicken er tussen de madeliefjes. Kleuters bouwen zandkastelen op het bescheiden strandje. En pubers dagen elkaar uit om zo hoog mogelijk vanaf de elektriciteitsmast in het koele water te duiken.

2. Het Noorderparkbad

Vanaf woensdag 1 juli is het nieuwe buitenbad open van het Noorderparkbad. Lekker chillen voor de kids in de nieuwe buitenbaden. Ondertussen hap je als ouder een Club Sandwich weg met een wijntje of biertje op het geriefelijke terras van Grand Café Noorderpark. Een kind kan de was doen.

3. In de Pierenbadjes van Noord

IMG_9164

Ouders met kleine kinderen kunnen terecht in een van de gratis Noordse pierenbadjes: Plejadenbadje aan het Plejadenplein in Tuindorp Oostzaan en/of het Adelaarswegbadje in het Noorderpark. Dekentje mee, koelboxje, waterpistolen en gaan met die banaan!

4. Vanaf het Kippebruggetje bij DIJK 270

Durfals uit het hele stadsdeel komen er al sinds mensenheugenis om vanaf het brugwachtershuisje in het Noordhollands Kanaal te duiken. Zelfs in de regen is dat leuk, hier een “gouwe ouwe” uit het ilovenoord archief.

5. Twiske

Toegegeven: sommige strandjes zijn ‘s zomers overvol. Het Twiske is echter zo groot dat je er altijd wel je eigen paradijsje kunt vinden. Naakt lopen mag. Check het haventje en duik van de steiger!

twiske-00

Zelf nog een goede tip of een plekje dat je met ons wil delen? Laat het hieronder weten.
AFKOELEN!!!

Reacties


ilovenoord