Boerenmarkt in Zunderdorp // 27 juni

Drie jaar geleden belandde ik geheel onverwacht op de Boerenmarkt in Zunderdorp. Dorpse gezelligheid met een stedelijke uitstraling. Honderden bezoekers genoten er van de heerlijke etenswaren, het ijskoude bier, de oud-Hollandse spelletjes en het uitzicht over de uitgestrekte polders van Waterland. Ik genoot volop mee, want ook de witte wijn en de hapjes smaakten er prima. Uiteindelijk ging ik naar huis met een stuk biologische boerenkaas, waar ik nog wekenlang plezier van heb gehad.

Komende zaterdag (27 juni) is het weer zover. Van 10.00 tot 17.00 uur is Zunderdorp wederom het decor voor de drie-jaarlijkse Boerenmarkt, volgens eigen zeggen de grootste rommelmarkt van Noord-Holland. Centraal op de markt staan meer dan honderd kramen verse groenten, vis, fruit, tuin- en kamerplanten en het aanbod zelfgemaakte lekkernijen van het platteland, bereid in (groot)moeders keuken. Voetbalclub HBOK verzorgt leuke voetbalclinic en er zijn dieren te zien (en te aaien!) van Zorgboerderij ‘Ons Verlangen’. Ook de oud-Hollandse spelen ontbreken niet. Darten met een hooivork, boerengolf spelen, sjoelen op een reuzensjoelbak of ervaren hoe lekker ‘boerenjongens’ zijn? Het kan allemaal op de Boerenmarkt van Zunderdorp – dankzij de inzet van ruim 200 vrijwilligers.

Boerenmarkt2

Vanuit Noord ga je natuurlijk lekker op de fiets naar Zunderdorp, maar kom je toch met de auto, dan kun je er gratis parkeren. Bovendien rijden er pendelbusjes vanaf de hoek IJdoornlaan/Beemsterstraat, waar bus 33 en 37 stoppen. Als Noorderling moet je de Boerenmarkt zeker een keer meemaken. Ik ga er in elk geval nog even een lekker stuk kaas halen – en met een wit wijntje genieten van het uitzicht over de polder.

De entree tot de Boerenmarkt is gratis. Meer informatie vind je op de website van de Boerenmarkt.

Reacties


ilovenoord