Doe jij mee met ‘DE PONT’?

Submarine Channel en Amsterdam Creative Industries Network (HvA) lanceren DE PONT, een interactief film en game project rondom ‘de Pont’ in Amsterdam. DE PONT is onderdeel van een onderzoeksproject die de mogelijkheden en potentie onderzoekt van 3D platforms zoals Unity. Wat zij de mogelijkheden voor storytellers, game designers en filmmakers? Iedereen wordt uitgenodigd een korte (interactieve) animatie of game te ontwikkelen. Binnen het project is de bekende omgeving van de Pont achter het Centraal Station van Amsterdam nagebouwd.

Voor velen is het nemen van een pont naar werk deel van de dagelijkse werkelijkheid. Daarnaast is een pont (ferry) ook een klassiek thema in literatuur en de kunsten. In de Grieke mythologie bijvoorbeeld is het de ferryman Charon die zielen van de nieuwe doden over de rivier de Styx naar de onderwereld vervoert. Is alles hetzefde aan de andere kant? Komen we in een compleet nieuwe wereld? Wie zijn de andere passagiers en wat gebeurt er met hen? Wie is de ferryman? Met het kiezen van een universeel thema willen de producers van DE PONT creativiteit aanboren bij alle mogelijke deelnemers.

Game ontwikkeling binnen platformen zoals Unity worden steeds meer gebruikt door filmmakers, animators en andere storytellers. De visuele taal van film en gaming valt daardoor steeds meer samen. Wat als filmmakers en designers een game of film zouden ontwikkelen als zij gebruik maken van dezelfde mogelijkheden (assets)? Hoe zouden ze dat aanpaken? Welke verhalen zouden naar boven komen? Het zijn een aantal vragen waar de makers van DE PONT een antwoord op hopen te krijgen.

de-pont-cs

Assets

Voor deelnemers wordt een basis set van 3D assets beschikbaar gesteld om mee aan de slag te gaan. Deze assets kunnen worden gedownload op de website van de Pont: depont.submarinechannel.com. De assets zijn vrij te gebruiken en kunnen worden aangepast.

de-pont-assets

Deelnemers gezocht!

Het project is open voor game developers, storytellers, animators, interactive designers, sound designers, filmmakers en/of studenten (van allerlei studierichtingen). Meer informatie over deelname is te vinden op depont.submarinechannel.com.

Reacties


ilovenoord