Over Het IJ Festival tip: BOT speelt RAMKOERS

Over het IJ Festival gaat volgende week van start op en rond de NDSM-Werf. Van 2 tot en met 12 juli kan je je helemaal wentelen in theater, beeldende kunst, interactieve installaties in de openbare ruimte en nog veel meer. De voorstellingen verspreiden zich dit jaar meer dan ooit langs de IJ-oevers van Amsterdam en gaan dieper Amsterdam-Noord in. Zelfs helemaal tot in Zaandam op het HEMbrugterrein met de voorstelling RAMKOERS!

RAMKOERS was dé festivalhit van Festival Mundial en Deventer op Stelten. BOT speelt deze muziektheatervoorstelling dit jaar voor de laatste keer in Nederland en voor de eerste keer in Amsterdam, donderdag 9 t/m zaterdag 12 juli op Over het IJ Festival. Niet missen dus!

RAMKOERS---Muziektheatergroep-BOT---foto-2-Gaby-Visser

Wie iets heeft, heeft iets te verliezen. Maar wie geen risico neemt, komt ook niet vooruit. Daarom smijt BOT alle zekerheden overboord. Met grof geschut tarten ze het lot en beuken dwars door al wat onmogelijk lijkt: BOT is op ramkoers! Geen verhaal, maar een ware uitputtingsslag voltrekt zich als het viertal je met grote machines en kleine liedjes meeneemt van beukend hard tot breekbaar zacht. Op een speelvloer die voortdurend onder constructie is, verbaast BOT met houtje-touwtje-stuntwerk en grijpt je bij de strot met een haast onstuitbare stroom muzikaal vernuft. Materiaal dat waardeloos lijkt, is weerbaarder dan ooit en vormt zowel het instrumentarium als het decor voor een voorstelling die schuurt, raakt en roert. Een spectaculaire show met grote machines en kleine liedjes.

“RAMKOERS is een brok gebalde energie, die met alle kracht in het gezicht en gehoor van het publiek wordt geblazen”- De Volkskrant (****)

“De spelers hebben geen enkele pretentie, ze doen niet gewichtig of quasi-filosofisch, ze maken rauw, intens en uitbundig muziektheater” – Theaterkrant (***)

Kaarten en meer info op de website van Over het IJ Festival
(De voorstellingen op zaterdag is reeds uitverkocht)

beeld: Ilton-K. Do-Rosario en Gaby-Visser

Reacties


ilovenoord