Over het IJ Festival tip: ‘Labyrint’ … welk pad loop jij?

In juli en augustus ligt er een labyrint op twee locaties in Amsterdam Noord. Een levensgroot kunstwerk dat je kunt lopen zoals jij dat wilt: als een kronkelend avontuur (ook leuk voor kinderen), een pelgrimsreis vol vragen, of gewoon als een leuke wandeling. Het Labyrint is een geheimzinnige vorm die door vele eeuwen en culturen terug te vinden is. Het is geen doolhof; het pad leidt je naar binnen.

Zo willen Zinnig Noord en Theaterstraat denkruimte creƫren, om stil te staan bij je eigen pad. Een bijzondere manier om het labyrint te lopen, is de theatervoorstelling Labyrint: daarin loop je mee, letterlijk, maar ook in een vertelling. Volg de rattenvanger van Hamelen, neem de bus met Rosa Parks, dwaal door de woestijn met Mozes, en vind je eigen pad in het labyrint.

Afbeelding-Labyrint-ontwerp

Ik ben voorbestemd om een volk te leiden. Het is me vertelt, maar heel lang heb ik het niet kunnen geloven. Zelfs nu jullie kilometers achter mij aan hebben gesjouwd door het zand, zwetend, bloedend, vind ik het nog steeds heel onwerkelijk. Hoe lang al? Moet je die gezichten zien? Al dertig jaar zien sommige niets dan zand en zand, en een paar dorre uitsteeksels en dan weer zand, en dat allemaal omdat jullie het geloof hebben dat ik jullie ergens naartoe zal leiden.

Waar ligt het labyrint?

  • 1-22 juli op de NDSM-werf (tegenover de HEMA)
  • 1-24 augustus in het Noorderpark (naast de Gele Pomp).

De voorstelling speelt

Workshops labyrint lopen

  • 13-22 juli (NDSM-werf) en 18-24 augustus (Noorderpark)

Meer info over de voorstelling op de website van Over het IJ Festival.

Reacties


ilovenoord