Vaartocht ‘natuur proeven’ in het Ilperveld

Wil je eens wat heel anders doen? Even relaxed eens niet naar een druk festival, foodtrucks verzamelplekken bezoeken of ellenlang in een rij staan voor muntjes in een park? Dan is deze vaartocht echt wat voor jou. Op zondag 28 juni, 5 en 12 juli kun je op een aparte manier genieten van het Ilperveld, het uitgestrekte veenweidegebied van Landschap Noord Holland.

Deze tocht staat in het teken van ‘de natuur proeven’! Niet alleen kijken, maar ook letterlijk kennis maken met de verschillende smaken van het Ilperveld. Regelmatig meert de schipper aan en ga je onder leiding van de gids op zoek naar eetbare planten. Spannend, voor volwassenen én kinderen. Wil je echt op die stengel kauwen? Het zal  je verrassen dat er veel meer eetbaars groeit dan je dacht. Eten uit het ‘veld’ kost niets en is nog gezond ook! Het is handig om tips van een deskundige te horen. Welke planten zijn eetbaar? En welke delen? Soms zijn het de wortels en vaak de jonge bladeren. Je krijgt ook tips om de eetbare delen het smakelijkst klaar te maken!

Zin om mee te gaan? Aanmelden en meer info via www.gaatumee.nl
De vaartocht duurt van 13.30 uur tot 15.30 uur.

2013-Excursie-vrijwilligers-2klein,-Conny-Blokker

Proef de asperges van het Ilperveld. Fotograaf: C. Blokker

Reacties


ilovenoord