Cashen tijdens Sail met de deeleconomie

Met Sail komen er weer duizenden bezoekers naar Amsterdam Noord. Slimme Noorderlingen kunnen dankzij de deeleconomie een extra zakcentje verdienen aan dit evenement. Binnen de deeleconomie worden huizen, auto’s, spullen en kennis gedeeld met onbekenden. Ilovenoord zette vijf interessante initiatieven op een rij:

Parkyourcar is een nieuw bedrijf in de deeleconomie, een soort Airbnb voor parkeerplekken. Ondernemers en particulieren kunnen geld verdienen door hun eigen parkeerplek te verhuren. Op het NDSM-terrein kunnen automobilisten door Parkyourcar wel binnen het evenemententerrein parkeren. Met de reservering worden ze toegelaten door de parkeerwachters die het gebied hermetisch afschermen. Wil je ook geld verdienen aan jouw parkeerplek? Je krijgt vijf euro welkomstkorting.
www.parkyourcar.nl

Amsterdam Noord is met Sail een toplocatie! Via Airbnb kun je jouw huis voor een flinke prijs verhuren. In de afgelopen maanden liepen er opvallend veel toeristen met koffers en backpacks door Noord. Steeds meer Noorderlingen hebben de site ontdekt. www.airbnb.nl

Tinda van Smoorenburg staat in Noord en ver daarbuiten al langer bekend vanwege haar kookkunsten. In haar huiskamerrestaurant De IJ-keuken heb je uitzicht op de spectaculaire tallships en het vuurwerk. Tinda heeft tijdens Sail aanschuifavonden en diners voor groepen. Heerlijk eten en drinken met uitzicht op Sail, wat wil je nog meer?
www.ij-keuken.nl

Toeristen verkennen Amsterdam graag per fiets. Sinds kort bestaat Cycleswap, een platform waarop Amsterdammers hun fiets kunnen verhuren aan toeristen. De site biedt ook een verzekering aan en een mobiele fietsenmaker bij diefstal en schade.
www.cycleswap.nl

Parasol, bbq of tuinstoelen nodig voor je bezoek? Leen die spullen via Peerby. Zo bespaar je veel geld en koop je geen dingen die je daarna niet meer nodig hebt.
www.peerby.com

Meer over de deeleconomie op mijn blog www.mysharedlife.wordpress.com

Reacties


ilovenoord