Noorderparkfestival en groot openingsfeest Noorderparkbad // 6 september

Een stampvol programma, helemaal voor en door Noord, leuk voor alle leeftijden en gratis toegankelijk: het Noorderparkfestival is er weer! Dit jaar vindt het plaats op zondag 6 september in het Noorderpark, van 11:00-20:00 uur. Met sterren als Try Acrobatics, Gerson Main, Jos de Rooij en Vera Engel, de markt van Noord, Magic Circus, het grote openingsfeest van het Noorderparkbad, het jongerenfestival #Zelfie en nog veel meer.

Het grote veld
Op het Tolhuistuinpodium presenteert Mareille Labohm een scala van talent uit Noord in alle stijlen. Noord is rijk aan koren, daarom zullen maar liefst acht koren het Noorderparkfestival feestelijk openen. Op het Tolhuistuinpodium komen ze samen om met z’n allen het officieuze volkslied van Noord te zingen, ‘Aan de zonzij van het IJ’. Daarna brengen de oer-Noordse Vera en Cor Engel een aantal swingende jazz-klassiekers ten gehore, krijg je straattheaterartiesten van allure te zien onder aanvoering van onze eigen Pieter Post, zorgt Try Acrobatics voor pakkende songs met een ruw randje, worden klassieke levensliederen herschreven en gezongen door talent uit Noord en dansen de vrolijke alleskunners van Pistoleros de la Paz je de hele wereld over.

Rond het veld staan de kramen van de Markt van Noord, waar je terecht kan bij ondernemers uit Noord met eten uit onder andere de Antilliaanse, Thaise, Turkse en Italiaanse keuken en alle Noordse kunstinstellingen van de Cultuurtafel Noord staan er ook.

Noorderparkkamer
Bij de Noorderparkkamer vind je ‘De Kat van Iedereen’, deze gebreide video-installatie van schapenwol – meer dan vijf meter groot – biedt drie verschillende video-ervaringen.

De Kat van Iedereen

De Kat van Iedereen

Kunstenaars van Open Ateliers Noord en Halte Zamenhofstraat onderzoeken het geluid van water in een laboratoriumopstelling en gedurende de dag komt er al improviserend een kunstwerk tot stand. Daarnaast is er de mogelijkheid om de verschillende uitkijkposten van Panorama Ring Ring te bezoeken en het park op een nieuwe manier te ervaren en inzicht krijgen in de ontwikkelingen, zoals de bouw van de nieuwe brug over het Noord-Hollands kanaal. Vanaf 17:00 uur zijn er diverse optredens in de Noorderparkkamer en sluit SIN de dag af met straattheatervariété van allure.

NDSM-plein
Tussen de bomen is het kinderplein opgezet, met dank aan Stichting NDSM. Er kan hier geknutseld worden bij Noordjes Kinderkunst en je kunt luisteren naar heksenverhalen, voorgelezen door vertellers van de bibliotheek OBA Noord. De DAT!school en EYE organiseren op het NDSM-plein een grime- en filmworkshop. Met de opgedane special effect grime skills, wordt er een filmscène voorbereid en gespeeld. Bij Circus Kristal en Circus Ziaqua word je opgeleid tot een ware circusartiest. Wil je de echte circus professionals aan het werk zien? Kom dan naar het bekende Magic Circus, zoals elk jaar zal dit gezelschap een aantal spectaculaire voorstellingen verzorgen.

Groot openingsfeest Noorderparkbad
Het nieuwe Noorderparkbad is klaar. Open voor iedereen, gastvrij en duurzaam ontworpen. Saskia Groenewoud, lid dagelijks bestuur van Noord, zal om 14:00 uur het Noorderparkbad officieel openen door het speciaal voor het zwembad geschreven gedicht van Thomas Möhlmann te onthullen. Vervolgens zorgen de mannen van Project Wildeman voor een spetterende act.

Project Wildeman

Project Wildeman

Van 12:00 tot 17:00 uur vinden er diverse activiteiten plaats in en rondom het Noorderparkbad. Het rijdende aquarium ScubaBianchi zal verwondering scheppen en mensen verrassen. Operazangeres Lotte Bovi brengt waterliederen ten gehore, drijvend in haar enorme witte jurk. Bij Noordjes KinderKunst kunnen kinderen een installatie van gevouwen boten en bootjes versieren, die uiteindelijk uitgroeit tot een drukbevaren kleurrijke, fantasievolle zee. In het Perpetual Plastic laboratorium kan er plastic afval worden omgetoverd in een product. De Dansdokters zullen de ‘poolparty’ omlijsten met hun Silent Disco, met extra veel watermuziek. Daarnaast zijn er diverse workshops te volgen, zoals piratenzwaardvechten, waterdrummen, doeltjesschieten met het waterpolo team, schoonzwemmen en –springen. Tevens kun je vanaf 14:00 uur in het wedstrijdbad je zwemtijd laten opmeten. De snelste zwemmer neemt het om 16:00 uur op tegen een echte professionele zwemmer tijdens de grote finale.

Jongerenfestival #Zelfie
Na het succes van vorig jaar is het jongerenfestival #Zelfie opnieuw een onderdeel van het Noorderparkfestival. Dit festival is helemaal georganiseerd voor en door jongeren.

#zwerfie

#zwerfie

Met optredens van DEGASTEN, Solid Ground Movement, The Hype, Gerson Main en DJ Westizo. Daarnaast is er de finale van Noord Got Talent!

Alle info en het hele programma staat online op: www.noorderparkfestival.nl en via de Facebook pagina.

Reacties


ilovenoord