Open jij een bankje? Doe mee met het grootste openluchtcafé ter wereld! // 6 september

BankjesCollectief organiseert maandelijks het grootste openluchtcafé ter wereld dat bestaat uit de bankjes die mensen voor hun huis zetten en ‘openen’ voor buurtgenoten. Zondag 6 september kom je in het openluchtcafé met bankjes verspreid over verschillende plaatsen alle buren tegen: van yuppen tot oma’s en van roddeltantes tot buurjongens.

Met het openluchtcafé stimuleert BankjesCollectief bewoners om actief gebruik te maken van de stoep. Hier vindt namelijk meer dan 80% van het contact tussen buurtgenoten plaats, wat essentieel is voor een gevoel van veiligheid, vertrouwdheid én een gezellige, levendige buurt.

Zoek een bankje in Noord

Zoek een bankje in Noord

Open je bankje en doe mee!

Elke eerste zondag van de maand kan iedereen -als cafébaas voor één dag- iets lekkers serveren of een activiteit bij een bankje organiseren in het grootste openluchtcafé ter wereld. Het openen van een bankje op de website is heel gemakkelijk. Er is een online kaart waar alle geopende bankjes op te zien zijn. Door een (gedeeld) bankje te ‘openen’ op de stoep of een gemeentebankje te adopteren, ontstaan spontane gesprekken met directe buren, buurtgenoten en toevallige passanten. Zo weet je eindelijk wie er tegenover je woont en leer je de buurt via persoonlijke verhalen kennen. Dat is #hetnieuwebankieren. Inmiddels zijn al meer dan 300 bankjes geopend in Nederland en ver daarbuiten.

Win een BankjesCollectief gevelbankje

Win één van deze bankjes!

Win één van deze bankjes!

BankjesCollectief geeft maar liefst 35 gevelbankjes weg en jij kan er één winnen! Het werkt simpel: open je bankje en stuur je plannen voor het openluchtcafé naar winnen@bankjescollectief.nl. Winnaars krijgen een speciaal BankjesCollectief bankje van steigerhout en RVS én een startpakket voor het openluchtcafé met o.a. het krijtbordje en ansichtkaarten om de buren mee uit te nodigen. Meedoen kan tot 1 oktober, maar hoe eerder je je aansluit bij het collectief hoe meer kans je maakt. Kijk op www.bankjescollectief.nl/winnen voor meer informatie. Een hele leuke manier om je stoep om te toveren tot een gezellige ontmoetingsplek!

 

Reacties


ilovenoord