SAIL 2015 – Bezoek de Tall Ships in de Oranje Oceaan

Naast de Witte en Groene Oceaan ligt aan de Oostzijde van het IJ de Oranje Oceaan. Hier komen de grote Tall Ships te liggen die je kan bezoeken en bewonderen. Sinds 1975 is het de kern, de ziel van SAIL. De schepen zijn te bezoeken via de kade en vanzelfsprekend ook vanaf het water te bewonderen. Traditiegetrouw wordt elke avond afgesloten met een vuurwerkshow.

Tall Ships aan de Noordwal

tallship

Aan de Noordwal liggen drie mooie Tall Ships. Dat zijn de Pogoria, Tarangini en de Iskra (al gaan er geruchten dat dit schip verstek moet laten).

Music Marina

music-marina

Nieuw op deze 9e editie is het drijvend podium nabij Hotel de Goudfazant; de Music Marina. Hier kan je met je eigen bootje aanmeren (of vanaf de kade) om een concert bij te wonen. Er zijn optredens van Kensington, Miss Montreal, Nick & Simon, Martijn Fischer (als André Hazes), Jan Smit, K3 (ja, die bestaan nog!) en meer … Wel even reserveren! In totaal vier avonden entertainment op het hoogste niveau, met iedere avond een totaal eigen karakter.

Waterlandse Melkschuit

schuit

Op donderdagochtend om 10 uur zal de crew van de Waterlandse Melkschuit (die de melk van de boeren uit Waterland vervoerde naar de stad tot 1897) roeien over het IJ naar de oude lokatie van de melkmarkt tegenover de St Nicolaas Kerk voor het Centraal Station. Daar wordt 1000 liter melk gedoneerd aan de Voedselbank. Je kan de Waterlandse Melkschuit, genaamd Jacob van Zalinge, elke dag in actie zien op het IJ en hij is te bezoeken in het Motorkanaal (nabij Stork Restaurant).

Café het Sluisje

Donderdagavond om 8 uur treed het Amelander shantykoor op bij Café het Sluisje (Nieuwendammerdijk). Dit is ideaal om even de drukte te ontsnappen. Met een drankje op het terras lekker meezingen!

Vuurwerkshow

Traditiegetrouw eindigt elke dag op SAIL met een adembenemende vuurwerkshow. Elke avond na de optredens in de SAIL Music Marina rond 22.30 uur zijn een kwartier lang alle ogen op de lucht boven het IJ gericht om niks van het vuurwerkspektakel te hoeven missen.

TIP!

Is het je eerste Sail? Laat je niet overdonderen maar doe lekker rustig aan. Het wordt heel erg druk, dus stel niet teveel doelen en geniet! Ruim je rommel op en kom vooral niet met de auto!

Het complete programma van de Oranje Oceaan (alles wat er gebeurd rondom KNSM Eiland, Kop van Java en wat nog meer aan de andere kant van het IJ ligt), vind je op de site van SAIL 2015.

 

 

Reacties


ilovenoord