SAIL 2015 – Relaxen en feesten op de Witte Oceaan

Nadat we gisteren voor jullie de Groene Oceaan van SAIL 2015 (19 t/m 23 augustus) hebben uitgelicht, is nu de Witte Oceaan aan de beurt. Deze strekt zich uit van Undercurrent tot de Tolhuistuin, met als middelpunt de A’dam Toren en EYE. De Witte Oceaan is een ‘relax en feest area’ waar volop leuke feestjes, films, live optredens van top DJ’s en bandjes plaatsvinden. We zetten het voor jullie op een rijtje.

EYE – Het grootste openluchtfilmdoek van Europa

eye-open

Met Sail 2015  keert EYE zijn verzameling (rond de veertigduizend titels in alle genres) binnenstebuiten met de vertoning van filmfragmenten op de buitenkant van het  gebouw, onder begeleiding van een door A’DAM Toren verzorgde muzikale line-up. Voor een weekje wordt EYE het grootste openluchtfilmdoek van Europa, zoals ook het geval was bij de opening van het nieuwe filmmuseum aan het IJ in april 2012.

Het beeldspektakel – met fragmenten uit speelfilms, gevonden films, animatieproducties en cartoons – wordt  culinair ondersteund door een speciale foodcourt en leent zich uitstekend voor ruggelingse bezichtiging vanuit de strandstoel. De door A’DAM Toren geselecteerde muzikanten maken er gegarandeerd een feestje van.
De openluchtprojecties starten vanaf 21.00 uur.

A’DAM SAIL FEST

sail-fest

Een gratis 5daags minifestival op de leukste kade van Amsterdam: de IJ-promenade. Gooi je zeebenen los op de geluidsgolven van A’dam. Eet je scheurbuik vol in de foodcourt. Volg het Sail-spektakel vanuit je luie strandstoel. Kijk ’s avonds naar de projecties van EYE op het grootste openlucht-filmdoek van Europa en sluit elke dag af met adembenemend vuurwerk boven het IJ.

LINE – UP

  • Wo 16:00-23:00 – Love Boat (disco) met Hellie Berry
  • Do 18:00-23:00 – Pirates of the Caribbean (deephouse/techhouse) met Kevin Duane
  • Vr 18:00-23:00 – Seaman (clubhouse/hitjes) met MikeyNice
  • Za 16:00-23:00 – Submarines (techhouse/techno)
  • Zo 16:00-23:00 – Gilligan Island (chill out/deephouse)

UNDERCURRENT

undercurrent

Undercurrent is de drijvende evenementenlocatie met een groot terras op het IJ, geweldig uitzicht op de skyline van Amsterdam, de NDSM-werf en het breedste stuk van het IJ. Dagelijks kan je hier genieten van lekker eten & drinken, live muziek en diverse optredens op het IJ, met aansluitend iedere avond een muziekevenement rondom een bepaald thema.

Plattegrond-SAIL-programma

Plattegrond SAIL 2015

Reacties


ilovenoord