Eerste editie Groot Dictee van Amsterdam-Noord // 1 oktober

Op donderdagavond 1 oktober om 20.00 uur vindt in de Burgerzaal van het Stadsdeelhuis in Amsterdam-Noord de eerste editie plaats van het Groot Dictee van Amsterdam-Noord, een initiatief van Plantage Boekhandel Van der Plas en OBA-Noord.

Tientallen deelnemers strijden om het Kampioenschap Spelling van Amsterdam-Noord. Voor de eeuwige roem en glorie, en een gloednieuw exemplaar van de nieuwe driedelige Dikke Van Dale. Een bekende inwoner van Amsterdam-Noord schreef een uitdagende tekst vol valkuilen, instinkers, archaïsche en gewoon moeilijke woorden. Deze wordt door een prominente Noorderling – Jan Donkers! -uitgesproken op dicteersnelheid. Er doen verschillende teams mee: onder andere journalisten uit Noord, medewerkers van het Historisch Centrum, OBA en Stadsdeel. Tijdens het nakijken van het dictee is er een speciale editie van De Wereld Draait Noord. En natuurlijk is er een feestelijke prijsuitreiking en een borrel na afloop.

Er is een individueel klassement en je kan ook in teamverband deelnemen. Een team bestaat uit 3 deelnemers. De gemiddelde score van de teamleden bepaalt de plaats in het teamklassement.

Deelname aan het Groot Dictee voor volwassenen op 1 oktober bedraagt € 5,00 per persoon; supporters hebben gratis toegang.
Aanmelden doe je door een mailtje te sturen naar info@boekhandelvanderplas.nl of banne@oba.nl.

Jeugdeditie Groot Dictee van Amsterdam-Noord

Op zaterdag 17 oktober, bijna aan het einde van de Kinderboekenweek, vindt van 15.00-17.00 uur in OBA Banne een jeugdeditie plaats, die open staat voor alle leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Noord. Aanmelding daarvoor gebeurt via de basisscholen.

// foto Jan Donkers via 3voor12.nl

Reacties


ilovenoord