Veban bestaat 60 jaar!

Veban? Wat is dat nou eigenlijk? Dat is de ‘Vereniging Bedrijven Amsterdam-Noord’. En deze bestaat dit jaar maar liefst 60 jaar. Met meer dan 400 leden dé ondernemersvereniging van ons eigenzinnig stadsdeel. Vanuit de immense skybox aan het IJ, het filmmuseum Eye werd deze verjaardag groots gevierd tijdens de Sail-in dit jaar.

Met een drankje in de hand bootjes kijken op het terras van Eye. Even een praatje hier en daar. Daar staat de zo’n vereniging voornamelijk voor denk je. Nou dat gaat toch wel wat verder. Het doel is namelijk het verbinden van ondernemers, zzp’ers, instellingen en stichtingen uit Noord, alsmede het opkomen voor hun belangen.

Maandelijks schept de Veban de gelegenheid elkaar te ontmoeten en om te netwerken. Dat het niet alleen maar borrelen en hapjes smikkelen is, blijkt ook uit de sterke lobby die de Veban voert voor de aangesloten ondernemers. Politieke aangelegenheden als betaald parkeren (bijvoorbeeld op de NDSM) staan hoog op de agenda. Daarnaast probeert de Veban zoveel mogelijk werkervarings- en stageplekken te regelen bij Noordse bedrijven voor jonge studenten.

veban-01

Je voelt je een meteen thuis op elke bijeenkomst, of dat nu in Eye is, in het Atrium van Hema of in een oude fabriekshal. Je ontmoet nieuwe mensen en er ontstaan dan vanzelf nieuwe kansen. Okee, het pakkengehalte is (nog) een beetje aan de hoge kant, maar er zijn steeds meer nieuwe jonge ondernemers aanwezig die de stropdas thuis laten.

veban-02

Het verjaardagsfeest was geweldig! Vanaf het terras van Eye turen naar de bootjes, het afsluitende vuurwerk .. Adembenemend! Om de Veban vanuit ilovenoord te feliciteren bedachten we een leuke actie. Bij de ingang van Eye stonden twee grote papieren boten, waarin de feestvierders hun kaartje konden achterlaten. Mede Veban-lid Imago Print & Sign Display verzorgde de mooie bedrukking ervan. Uit de grote hoeveelheid inzendingen hebben we een winnaar getrokken, die van ons een maand gratis een mooie advertentie mag plaatsen op onze site. De winnaar van onze boot aktie is STUDELTA! Gefeliciteerd!

Wil je meer weten over Veban of ook een keer langskomen op een van de bijeenkomsten? Kijk even op de website van de Veban of volg ze via facebook!

Veban, gefeliciteerd met jullie verjaardag en op naar de 500 leden!

// foto’s door Jitske Schols

 

 

Reacties


ilovenoord