Verschillende activiteiten in de Kinderboekenweek en herfstvakantie in de bibliotheken

Op woensdag 7 oktober begint de Kinderboekenweek. Die duurt tot zondag 18 oktober en daarna is het herfstvakantie. Daarom organiseren de bibliotheken in Noord allerhande activiteiten voor de jeugd rond het motto ‘Raar maar waar’. Kinderen kunnen stripverhalen leren tekenen, een bijzondere jeugdtheatervoorstelling bijwonen en ervaren hoe een 3D-printer werkt.

Stripverhalen tekenen

Op woensdag 7 oktober vindt in OBA Hagedoornplein (14.30 uur) en OBA Banne (16.00 uur) een workshop stripverhalen leren tekenen plaats door de Noordse striptekenaar Thomas Langendijk. Een week later – woensdag 14 oktober – vinden deze plaats in OBA Molenwijk (14.30 uur) en Waterlandplein (16.00 uur). Deze workshops zijn voor kinderen van 9-12 jaar en er kunnen maximaal 15 kinderen per keer mee doen.

Meneer B. en de smikkelmachine

Op woensdagmiddag 14 oktober om 14.30 uur speelt Martijn Donders in OBA Banne en op maandagmiddag 19 oktober in OBA Waterlandplein om 16.00 uur de jeugdvoorstelling Meneer B. en de smikkelmachine. In deze interactieve voorstelling speelt het publiek een belangrijke rol. Meneer B. is gek op lekker eten, maar zijn vrouw vindt hem veel te dik. Daarom geeft ze hem iedere dag alleen nog maar broccoli. Meneer B. wordt er gek van…. Hij zou het liefst al die broccoli uit het raam gooien, maar ja, da’s zonde van de broccoli. Gelukkig heeft Meneer B. een kelder waarin hij al jaren aan het werken is aan een geheime uitvinding: De smikkelsmakmachine. Zal het Meneer B. lukken om afval in voedsel te veranderen, de wereld te redden en zijn vetrandjes op peil te houden? Bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar (en hun ouders).

Sleutelhanger maken met 3D-printer

Heel bijzonder zijn de workshops Sleutelhanger maken met 3D-printer. Daar kunnen maar zes (!) kinderen van 8-12 jaar aan meedoen. Deze vinden plaats op woensdag 7 oktober (14.30 uur) in OBA Waterlandplein, woensdag 14 oktober (14.30 uur) in OBA Hagedoornplein en woensdag 21 oktober (14.30 uur) in OBA Banne.

Meld je vooraf aan, want vol = vol Deelnemen aan alle activiteiten is gratis met de OBA-pas, normaal kost het € 5,00 (incl. materialen).

Gezien het beperkt aantal deelnemers is reserveren verplicht; dat kan aan de balie, door te bellen of via de mail banne@oba.nl,  hagedoornplein@oba.nl,  molenwijk@oba.nl of   waterlandplein@oba.nl

Reacties


ilovenoord