Weekend Tips // week #39

Er is dit weekend weer zoveel te doen in Noord, dat we maar eens wat tips gaan geven waar je allemaal naartoe zou kunnen gaan. Hier zijn ze dan, de weekend tips voor week #39!

Zaterdag 26 September


 Fietsexpeditie BIG 5

Met de stadsdeelecoloog op zoek naar bijzondere ontmoetingen in groene plekken van Noord. Vanaf 11.30u verzamelen in de OBA Molenwijk en het vertrek is om 12.00u stipt. De expeditie duurt 3 à 4 uur. Aanmelden en informatie: s.kuckulus@amsterdam.nl


 NOORDWAARTS 8: Open weekend (zaterdag en zondag)

Noordwaarts 8 wordt één groot feest van kunst en ambachten, muziek en dans, drank en hapjes. Kom kennismaken met kledingontwerpers, kunstenaars, lijstenmakers, fotografen, meubelmakers, keramisten, edelsmeden en veel meer. Kom naar dit voormalige scheepswerfterrein aan het stuk IJ waar nu het GVB Oostveer aanmeert. Halte Zamenhofstraat! Een ontdekkingsreis!

Meer info op: haltezamenhofstraat.nl


 Buurtbouwmarkt Buiksloterham

Misschien kun je het je nog herinneren van vorig jaar: die grote gele tent op het grasveld tussen de Ridderspoor- en Papaverweg. Daar waar nu de tijdelijke kavelcamping staat, werd in september 2014 voor het eerst de Buurtbouwmarkt georganiseerd.

Dit jaar, op zaterdag 26 september vindt de Buurtbouwmarkt voor de 2e keer plaats. Initiatiefnemer is het collectief achter Circulair Buiksloterham.

Het doel van de Buurtbouwmarkt is net als vorig jaar: stimuleren dat (toekomstige) buren elkaar beter leren kennen en elkaar inspireren en informeren over hoe je duurzaam kunt bouwen en wonen.

Zie voor actueel programma www.buiksloterham.nl


 Lustrumfeest Nieuw Dakota 5 jaar!

Nieuw Dakota organiseert op zaterdag 26 september van 20:00 tot 00:00 het eerste lustrumfeest. Wees welkom allen, want vijf jaar Nieuw Dakota willen we vieren met iedereen die iets betekend heeft voor Nieuw Dakota en voor wie Nieuw Dakota iets betekent. Het feest vindt plaats in het Theater van de Tijdelijke Evacuatie, onderdeel van het Magnetische Noorden, een project van Sylvie Zijlmans & Hewald Jongenelis.

Meer info op  nieuwdakota.com 

Zondag 27 September


 SoWhat Kinderconcerten: Alpenconcert in het Zonnehuis

Dijenkletsers en weemoedige klanken uit berg en dal. Koebellen en sneeuwkettingen nemen je mee naar toppen van de 1e, 2e en 3e categorie! Met het verhaal van Sneeuwwitje achter de 7 bergen en een workshop Schuhplattler.

SoWhat brengt klassieke, jazzy en speelse klanken voor kinderen van 2 tot 92. Workshops, poppenspel, gedichten, dans; niets is te gek om het publiek actief te betrekken bij een concert.

Meer info op sowhatkinderconcerten.nl


 Bouw met je buren aan Treehouse Freehouse

Altijd al gedroomd van je eigen boomhut? Kunstenaar Tessa Hendriks bouwt er één, samen met bezoekers van de Noorderparkkamer!

Sinds ze in Noord woont valt boomhuttenliefhebber Tessa op hoe ongelofelijk verschillende mensen er in het stadsdeel wonen. Soms in verschillende wijken, maar ook naast en boven elkaar. “Het Noorderpark trekt hen allemaal”, aldus Tessa. Daarom bouwt Tessa samen met jou een hut waar iedereen vrolijk, speels en nieuwsgierig van wordt, en waar je elkaar kunt ontmoeten.

Elke zondag – 16 augustus t/m 4 oktober – 15-17:30 uur


 BP LOODVRIJ – Muzikale ontmoetingen in de Roze Tanker

Op zondag 27 september vieren we onze rijkdom in Nederland, namelijk VARIATIE! Van Hollandse meezingers tot jazz van je steengoed rappende buurmeisjes tot de nieuwe hit to be. Vanaf 15:30 uur tot 20:30 uur zetten we we een programma neer voor ieder wat wils maar waar je misschien toch blijft hangen. En rond etenstijd is er een BBQ bij de Gele Pomp.

Schuif aan om 15.30 uur en haal het lood uit je schoenen voor deze vrolijke middag.
Met Jos de Rooij op accordeon, meezingliederen uit alle streken, HOUDA met rap/spoken word, Monokuro in het avondprogramma en er volgt nog een verrassing. De middag wordt gehost door Amina Bitondo Wijntje. Voor wie om 20.30 nog niet naar huis wil, kan naar de Pomp up Cinema bij de Gele Pomp. De verrassing is bekend The SOUL TRAVELLERS komen spelen!

Vrije toegang bij de Tanker!


 Voorstelling BOOST met buurtbewoners uit Noord in de Tolhuistuin

Dit seizoen bestaat hiphopschool Solid Ground Movement uit Amsterdam Noord 10 jaar! En bij een jubileum hoort een nieuwe en bijzondere voorstelling. De voorstelling BOOST wordt gemaakt door een mooie diverse groep, want je ziet zowel buurtbewoners uit Noord als hiphopdansers uit Nederland en een hiphopmaster uit Europa on stage.
Bij BOOST draait het om pure verhalen, verhalen over het hebben van een thuis, een basis. Maar het gaat ook over groei en ontwikkeling.

Op de premiere op zondagavond 27 september in de grote zaal in de Tolhuistuin, zie je de meiden van FloraKokjes, bingokoningin Sonja, Maui de verdediger en zangeressen Shirean en Sojourner.

Meer info op tolhuistuin.nl


Meer evenementen vind je op onze noordagenda.nl

 

Reacties


ilovenoord