Deel je ideeën voor het Buikslotermeerplein!

Vanuit mijn slaapkamer op Bovenover had ik als kind een weids uitzicht over het immer gezellige Buikslotermeerplein. Bijna elke dag was ik op het ‘grote winkelcentrum’ te vinden. Tussen de middag jatte ik (sorry!) snoep bij Jamin, samen met mijn vriendje Kees van der Meer. Tegen zessen haalde ik boodschappen voor mijn moeder bij de supermarkt in de kelder van V&D of bij De Gruyter – tegenwoordig Jumbo. Wekelijks verlekkerde ik mij aan de nieuwe kicksen bij Robeu Sport. Ik kocht mijn eerste boek bij Van der Plas (De scheepsjongens van Bontekoe) en mijn eerste cd bij platenzaak Helsloot (Sting, Nothing like the sun). En ik vierde als twintigjarige mijn eerste trouwreceptie bij Dirckshof – boven interieurwinkel Hasker Kroon.

De afgelopen jaren heb ik het Buikslotermeerplein helaas toch wat zien afglijden. Symbolisch was misschien wel de koffietest van het AD, waarin espressobar Favori – enigszins ten onrechte – vorige week op de allerlaatste plaats eindigde. Kwaliteitszaken hebben op het winkelcentrum te snel plaatsgemaakt voor budgetwinkels en sommige panden staan structureel leeg. Natuurlijk zijn sushibar Musashi en Vinny’s Bakery welkome nieuwelingen, maar het is te gek dat er na drie jaar (?) bijvoorbeeld nog steeds geen nieuwe huurder is gevonden voor het pand van banketbakkerij Van Gerven. Het is te makkelijk om dit allemaal af te schuiven op het betaald parkeren en de crisis; het Buikslotermeerplein moet dringend onder handen genomen worden.

Buikslotermeerplein1

Gelukkig krijgt Noord deze week volop de kans om zich uit te spreken over de toekomst van het grote winkelcentrum. Vrijdag 30 oktober houdt de gemeente in het stadsdeelhuis een Ideeënfestival over de langetermijnplannen voor het Buikslotermeerplein. Tussen 15.30 en 20.30 uur kun je gewoon binnenlopen om jouw ideeën te delen. Heb je nu al een goed idee voor het gebied rond de markt en de parkeerplaats? Spannende evenementen, meer groen, bijzondere zitjes? Kom dan zaterdag 31 oktober (12.00-16.00 uur) naar de Modestraat, bij de markt. Daar kun je samen met de tekenaars van Sketch jouw ideeën op papier zetten en ondertussen genieten van muziek en een lekkere traktatie. Zelf laat ik de tekenaars in elk geval gezellige terrasjes schetsen – en een heleboel bomen!

Meer weten? Check de website van de gemeente!

Foto markt: Eddy Bosland

Reacties


ilovenoord