Dijk 270 op de schop?

Project Dijk270 is een maatschappelijke en culturele broedplaats en ontmoetingsplek op de Buiksloterdijk 270, een vitaal knooppunt die de Bloemenbuurt, Floradorp, de Banne en de Vogelbuurt in Amsterdam Noord met elkaar verbindt. 

Sinds 2013 is dit een fijne plek waar buurtbewoners, beginnende ondernemers en vrijwilligers elkaar ontmoeten, activiteiten organiseren en dingen uitzetten voor de buurt en de rest van Amsterdam. Het is een plaats waar buurtcafé (Café de Ruimte! en Cusic), poëzieavonden, buurtmaaltijden, concerten en kinderactiviteiten, stadsmoestuinen, sauna, yoga, werkplekken en heel veel meer samenkomen. Tevens biedt Dijk270 vrijwilligers en stagiaires met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om ervaring op te doen in het buurtcafé.

De buurt is er blij mee. Helaas heeft de eigenaar van het pand besloten om het project eind december 2015 te beëindigen en het pand te verkopen. Hiervoor is een bestemmingswijzing  (van een maatschappelijk naar een woon) aangevraagd bij de gemeente. Ondanks positieve geluiden over Project Dijk270 van verschillende raadsleden en ambtenaren bij het stadsdeel is toch besloten de bestemmingswijziging toe te kennen. Dit zou betekenen dat de huidige maatschappelijke en culturele activiteiten in het pand niet voorgezet kunnen worden.

Meer dan 250 buurtbewoners, vrijwilligers en ondernemers uit Floradorp, de Bloemenbuurt, de Banne en de Vogelenbuurt en Amsterdammers uit andere delen van de stad die Dijk 270 een warm hart toedragen, hebben bezwaar gemaakt tegen de bestemmingswijziging en wachten nu op het nieuwe besluit van de gemeente.

Dijk270 is (nu nog) elke week van woensdag tot en met zondag open van 9.30 tot 23.00.

Reacties


ilovenoord