Het schattigste winkeltje van Noord is verhuisd

Elythé Curiosa is zonder twijfel één van de schattigste en sympathiekste winkeltjes van Amsterdam-Noord. Voor wie het concept nog niet kende: oude spullen van buurbewoners worden er voor een zelfgekozen prijs van de hand gedaan. Zo kunnen buurtbewoners die het iets minder breed hebben wat extra euro’s verdienen, want de opbrengst krijgen zij volledig terug (of wordt gedoneerd aan Kika). Kortom: lekker speuren naar kekke koopjes en tegelijk iets goeds doen voor je buurt.

verhuizen naar het nieuwe stekkie

verhuizen naar het nieuwe stekkie

En hoe deze winkel zich draaiende houdt? Dankzij Ymere die het pand (een oud woonhuis) beschikbaar stelt en de liefdevolle inzet van madame Elythé, Petra Vermazen. Samen met andere vrijwilligers heeft zij recentelijk de hele inboedel uit de Van der Pekstraat verhuisd naar de Ranonkelkade 6. Daar zullen zij blijven zitten tot februari 2016. Daarna mogen ze, voor in ieder geval een jaar, het pand van de wisselwinkel betrekken (Van der Pekstraat 120).

// openingsfoto via facebookpagina Amsterdam Noord (Hans Veuger)

Reacties


ilovenoord