Kunst overstroomt Noord // 17 & 18 oktober

‘Panta rei’ zei de oude Griek, alles stroomt, geen rivier is twee keer hetzelfde, zo ook in Noord. De nieuwe Open Atelier route Noord is dit jaar echt open geworden, stroomt letterlijk door de straten en verspreidt zich verder over andere locaties, ter beschikking gesteld door diverse instellingen en bedrijven, van restaurants en supermarkten tot start-ups met hyper innovatieve initiatieven, die heel goed weten dat kunst, cultuur en economische bedrijvigheid hand in hand gaan. Zoals: EYE- Hotel de Goudfazant-de Ceuvel- Y kantine – Landmarkt – Mandela huisje, en veel meer.Rond de zestig kunstenaars stellen hun atelier gedurende dit week-end open voor bezoekers.

De opening en centrale expositie zal plaats vinden bij het SBK op de Asterweg 1a, waar een werk van elke kunstenaar geëxposeerd zal worden. Tevens is hier een pop-up shop.

Een reis door Noord is een ontdekkingsreis, zeker nu; de oude scheepswerven en fabrieken zijn broedplaatsen voor talent geworden, nog lang niet is elke plek gevuld en is de reis nog verder dan de horizon, naar onbekende continenten. Noord zal u wederom verrassen!

Water is dit jaar het thema, water stroomt, alles wat stroomt is in beweging en in verandering, zo is het in Noord.

Reacties


ilovenoord