Nacht van de Doden // 1 november

Voor de vierde keer vindt op 1 november de Nacht van de Doden plaats op de NDSM Werf. Met Rauwe klanken en een onvergetelijke overtocht naar het Kaarsjeseiland kunnen we onze dierbare overledenen herdenken; nadenken over de dood en welke plaats die in ons leven heeft.

Volgens de overlevering keren tijdens de Nacht van de Doden de zielen van overledenen terug naar de aarde om hun dierbaren te bezoeken. Het is hierbij de taak van ons, stervelingen, om hen te laten weten waar we zijn. Hiertoe maken we vuur en muziek; we wachten hier op jullie!! Zo zullen we dan weer voor 1 dag samen zijn, tijdens de Dag van de Doden (ook wel Allerzielen genoemd).

Convoi Exceptionnel begeleidt je hiertoe weer liefdevol naar het Kaarsjeseiland in het water van het droogdok. Muziektheatergroep BOT en Gran Teatro Amaro troosten met een liedjesprogramma’s over sterfelijkheid; “Leve de Dood”!

Het Kaarsjeseiland is doorlopend te bezoeken. De Rouwe Klanken hebben een beperkte capaciteit. Er is geen voorverkoop; tickets aan de deur.

De Nacht van de Doden is geïnspireerd op het Mexicaanse ‘El Dia de los Muertos’.  In Mexico gelooft men dat op 1 en 2 november de doden de speciale gasten zijn. Families verlichten het pad vanaf de straat naar het familiealtaar met goudbloemblaadjes, zodat de zielen de weg naar huis vinden. El Dia de los Muertos is een uitbundige, feestelijke gebeurtenis omdat het de mogelijkheid biedt om te verenigen met de doden en samen deel te nemen aan de aardse geneugten van het leven.

Flyer-Nacht-van-de-Doden

Reacties


ilovenoord