Zaterdagavond 3 oktober: Dichtersmarathon!

Voor de tiende keer in totaal, en voor de vijfde keer in Noord, organiseren dichters Joost Baars en Thomas Möhlmann komende zaterdagavond de befaamde Dichtersmarathon. Vanaf 20.00 uur zal de poëzie rijkelijk vloeien in de Grote zaal van de Tolhuistuin, waar in een moordend tempo in totaal maar liefst dertig dichters optreden.

Van podiumbeesten tot prevelaars, abstractici tot anekdotici en guppies tot geriaten. Ze trekken zonder onderbrekingen voorbij en tonen in zo’n tweeënhalf uur hoe spannend, werelds, divers en vooral lees- en beluisterbaar poëzie kan zijn.

Onder hen bijvoorbeeld onze Amsterdamse Stadsdichter Anna Enquist, PC Hooftwinnaar Anneke Brassinga, Buddingh’-winnaar Saskia Stehouwer en jeugdidool Adriaan van Dis, samen op een podium met Australische raplegende Omar Musa, Nederlands kampioen Poetry Slam Daan Zijen, Indonesische bestsellerschrijfster / Oosters sprookje Laksmi Pamuntjak en provocatief-zachtaardige Singaporees Alfian Sa’at.

De buitenlandse stemmen dankt de marathon aan het festival waarin hij is ingebed: het Read My World festival, dat van 1 t/m 3 oktober de hele Tolhuistuin literair op stelten zet.

Dichtersmarathon2015

Reacties


ilovenoord