Amsterdam Energie zoekt daken voor collectieve ZonStations

Tip een dak en win een zonnepaneel! De in Amsterdam-Noord opgerichte coöperatie ‘Amsterdam Energie’ bouwt deze winter hun eerste Zonstation #1 op het dak van metrostation Reigersbos. Laten we tips geven voor Noord, we hebben hier daken genoeg!

Een collectief zonnedak dus. ‘Veel mensen in Amsterdam hebben geen eigen dak, maar willen wel hun eigen duurzame energiebron’ zegt Rolf Steenwinkel van Amsterdam Energie.

Amsterdam staat aan de vooravond van een energietransitie. Van vieze energie naar schone. Amsterdam heeft honderden publieke daken, laten we daar ZonStations van maken. Amsterdam Energie, een coöperatie, heeft met het GVB het initiatief genomen voor ZonStation #1, een collectief zonnedak op metrostation Reigersbos, van 315 panelen.

‘Eigenlijk zouden alle daken in Amsterdam ZonStations moeten worden. Zodat de stad op een schone manier in zijn energiebehoefte kan voorzien. Wij doelen daarbij op daken van overheden, instellingen en bedrijven. Iedereen kan ons meehelpen scouten voor geschikte daken. Weet jij een eigenaar van zo’n dak? Pols hem dan of hij er wat voor voelt. Zo ja, geef zijn gegevens door en dan benaderd Amsterdam Energie hem voor nadere informatie. Lukt dat dak, dan krijg je twee zonnepanelen cadeau.

Wat is een geschikt dak? Steenwinkel geeft antwoord: ‘Het gaat meestal om platte daken, maar soms kunnen schuine daken ook geschikte zijn. Ze moeten wel minsten 500 m2 groot, en geen tot weinig schaduw kennen.”

Weet jij zo’n dak? Tip Amsterdam Energie: rolf@amsterdamenergie.nl

Wil je zelf participeren in ZonStation1? Ga voor gemak: koop een paneel op een publiek dak!

www.amsterdamenergie.nlBanner2--336X280_DEF

Reacties


ilovenoord