De nieuwe Van der Pekstraat: goed nieuws, slecht nieuws? // 24 november

Lange tijd was Noord een trotse kleine republiek die zichzelf wel overeind hield als niemand er verder aandacht voor had. Dat is niet meer zo. Noord is booming. Van over de hele wereld komen ze hier kijken naar het nieuwe creatieve élan, de zelfbouwinitiatieven, de pop-up winkels en de grote bedrijven die zich vestigen op de NDSM werf. Is er een masterplan, en zo ja, wie zit er achter de knoppen? En wat gebeurt er intussen met de Noorderlingen die hier al jaren wonen – profiteren ze mee of haken ze af?  Of is Noord nog altijd groot genoeg voor oud én nieuw, gelikt én alternatief, hip én traditioneel?

Daar gaan we in de Buiksloterkerk twee keer per jaar over praten met beleidsmakers en winkeliers, kunstenaars en ondernemers, huismoeders en ambtenaren. Zonder mooie praatjes, lekker direct, zoals dat hoort in Noord.

Deze keer hebben we het over de Van der Pekstraat. Helemaal heringericht, de oude bomen maakten plaats voor jonge, de markt is overgekomen van het Mosveld, nieuwe winkels en horeca waar je maar kijkt. En: hoe bevalt het? Is het fijner wonen nu, of juist minder rustig? Maken de ondernemers betere omzetten of hebben ze het moeilijk? Wat gaat er gebeuren nu Clink Hostel, A’DAM en AHK erbij komen op Overhoeks? Kan je je auto nog kwijt? Kom je meer nieuwe mensen tegen – en, vallen ze mee of tegen?

Dit is de eerste editie van een nieuwe talkshow over oud en nieuw in Noord, onder leiding van stadsdeel chroniqueur Chris Keulemans. Gratis toegang. Aanvang 20:15 uur in de Buiksloterkerk.

Reacties


ilovenoord