“Echte Mensen” op het ’t Zonneplein // 5 november

Echte Mensen: “Je denkt dat je oninteressant bent, maar dat is dus niet waar”
Zo vat een bezoeker het gesprek samen na de eerste aflevering van Echte Mensen, een nieuwe zesdelige programmareeks in de Theaterstraat aan het Zonneplein waarin oud en jong elkaar via theater ontmoeten. Dit belooft veel goeds voor de komende edities, elke eerste donderdag van de maand t/m maart. Op 5 november vindt de tweede editie plaats.

Een avond Echte Mensen werkt als volgt: drie Tuindorpers met levenservaring zijn van te voren geïnterviewd door drie wisselende jonge theatermakers. In de Theaterstraat gaan ze ’s middags aan de slag om daar drie theatrale acts van te maken. “Van tevoren vond ik het wel spannend. Levert het gesprek wel een goed verhaal op? Maar als je goed luistert zitten er wel tien toneelstukken in een mensenleven. Als wij ons werk goed doen, kan je zien hoe echte, gewone mensen inspirerend kunnen zijn voor ons allemaal,” zo verklaart Hedwig Koers (32) van de Theaterstraat de titel.  “Natuurlijk maken we het onszelf wel wat makkelijker door te kiezen voor mensen die al wat ouder zijn, en dus meer hebben meegemaakt. Daarnaast is het ook heel leuk om eens andere verhalen te horen dan die van onze leeftijdgenoten.”

echte-mensen2

’s Avonds wordt het publiek verwelkomd met een kop warme maaltijdsoep. Misschien verklaart dat waarom het ijs al snel gebroken is. Naar aanleiding van het theater gaat het publiek met elkaar in gesprek. Over het leven en over de buurt, en over de werkelijkheid en theater: “Wat jij zo ontroerend vond, daar moest ik wel om lachen. Misschien omdat ik het herken van mezelf.”

Het idee van Echte Mensen is dat iedereen het recht heeft om gezien te worden. Daarbij hoort ook dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om te komen kijken, vindt de Theaterstraat. Daarom is de prijs niet te hoog; theater en soep samen voor vier euro.

De eerstvolgende editie is op donderdag 5 november in de Theaterstraat op Zonneplein 4. Inloop en soep 18.30u, aanvang 19.00u. Toegang: €4,- incl. soep. In verband met inkopen graag aanmelden via theatertaferelen@gmail.com.

Ben je of ken je iemand van 65+ die het leuk zou vinden om mee te werken aan een volgende aflevering, mail dan de Theaterstraat.

Reacties


ilovenoord