Expo winnaars SummerShow Amsterdam-Noord // 27 november

Geïnspireerd op de gerenommeerde Royal Academie Summer Exhibition in Londen vond in de zomer van 2015 de eerste editie van de SummerShow Amsterdam-Noord plaats. De tentoonstelling gaf een mooi en gevarieerd beeld van het werk van kunstenaars die wonen en/of werken in Noord. De winnaars van jury- en publieksprijs exposeren vanaf 27 november tien dagen lang bij Francis Boeske Projects op de NDSM-werf.

De jury, bestaande uit Ella van Zanten, Chris Keulemans, Reyn van der Lugt en Lieven Hendriks maakte uit het aanbod van ruim 300 kunstwerken uit vrijwel alle kunstdisciplines een selectie van 118 werken, van in totaal 78 kunstenaars.

De jury besloot twee prijzen toe te kennen: aan de veelbelovende jonge kunstenaar Roos van Haaften (1983) voor haar ruimtelijke installaties waarin licht een belangrijke rol speelt en aan Bert Teunissen (1959) wiens fotografische oeuvre al jarenlang op een hoog artistiek niveau staat. Valerie van Leersum won met haar installatie over feiten en fictie de publieksprijs.

De SummerShow Amsterdam-Noord zal jaarlijks terugkomen. Kunstenaars die wonen en/of werken in Amsterdam Noord, zowel professionele als amateurkunstenaars zijn uitgenodigd om zich aan te melden.

SummerShow Amsterdam-Noord 2015 Jury & Publiek WINNAARS
27 november t/m 6 december 2015
opening 27 november 2015 om 17.00 uur

donderdag – zaterdag 12.00 – 18.00 uur
zondag 29 & 6 december van 12.00 – 17.00 uur
Ms. van Riemsdijkweg 41A, 1033 RC Amsterdam
www.francisboeskeprojects.nl

Reacties


ilovenoord