Help Noorderling na een verwoestende brand!

Soms valt er wel eens een bericht op, dat we binnenkrijgen via Facebook of mail, dat we écht niet kunnen negeren. Bij mij om de hoek is er op de Ranonkelkade een grote brand geweest in een bovenwoning vijf maanden terug. Ik stond er zelf bij in de rook en samen met vele omwonenden leefden we mee met het gezin waarvan de hele woning en alles wat ze hadden, in rook opging. Vandaar dat we onderstaande oproep van Marlies heel graag delen.

Een verwoestende brand op de Ranonelkade legde vijf maanden geleden de woning van Elli volledig in de as. De afgelopen maanden woonde ze met haar vier kinderen tijdelijk in een gemeubileerde woning van Ymere, maar daar moet zij komende zondag vertrekken.

Buurvrouw Paula Miltenburg is via Facebook een inzamelingsactie gestart.

“Elli had geen inboedelverzekering en alle huisraad is verbrand. Ze heeft geen bedden, geen bank, tafel of servies.”

Inmiddels heeft Elli van een gemeentelijke instantie in ieder geval een subsidie gekregen om bedden te kopen. Ze mist echter nog een wasmachine en koelkast. Ook speelgoed voor de kinderen en andere huisraad, zoals lampen en servies, is welkom.

Wie zorgt dat Elli en haar kinderen er met de aanstaande feestdagen warmpjes bij zitten? Wie heeft spullen over of speelgoed? Een (oude) televisie, een computer of laptop die staat of ligt te verstoffen?

Alles kan worden gebracht bij Paula:

“Ik woon op hs en heb de sleutel van het huis van Elli en zorg dat het bij haar terechtkomt.”

Spullen over? Mail Paula of breng ze langs:

  • paula_miltenburg@hotmail.com
    Ranonkelkade 51

Nieuwsbericht op rtvnh

Reacties


ilovenoord