Het beste van de boekhandel op de planken bij Pllek // 26 november

Boekhandel Over het water en Pllek presenteren een nieuwe literaire talkshow: Möhlemanns & Köhlemanns doen boeken. Donderdag 26 november om 20.30 komen Noorderlingen Thomas Möhlmanns en Chris Keulemans met boeken naar de NDSM-werf.

Wat zijn de ingrediënten van een fijn boekhandelsbezoek? Veel boeken, natuurlijk, een mooi assortiment waarin je heerlijk kunt grasduinen. Hier een stukje lezen, daar een voorkant bewonderen, even in dat boek bladeren waarover iedereen het heeft… Dan vang je een gesprek op van twee mensen die gepassioneerd over boeken staan te praten en je blijft ongegeneerd staan luisteren naar hun enthousiasme, hun kennis, hun aanstekelijke aanbevelingen.

Precies dat brengt Boekhandel Over het water op donderdag 26 november naar Pllek: veel boeken, een boekhandelaar en twee mannen die geestdriftig over boeken kunnen praten: Thomas Möhlmann, dichter en medewerker van het Letterenfonds, en Chris Keulemans, stadsdeelchroniqueur, schrijver, en aanjager en supporter van (cultureel) Noord. Op het podium van Pllek bouwen we de boekhandel na en gedurende de avond vullen Thomas en Chris de etalage met aanraders.

3 schrijvers komen langs om over hun werk te vertellen: Jan-Willem Anker, Jamal Ouariachi en Anne-Gine Goemans.

Jan-Willem Anker werd in één klap een bekende Noorderling toen Het plein dit voorjaar verscheen. In dit dagboek beschreef hij zijn woonervaringen in de Vogelbuurt. Het Parool framede het als anti-Noord. Hoe verging het hem daarna en waar gaat het boek éigenlijk over?

Jamal Ouariachi is het enfant terrible van de Nederlandse letteren. Nooit te beroerd om tegen wat politiek correcte schenen te schoppen. Bovendien is hij een van de beste hedendaagse stilisten. Beide eigenschappen komen samen in zijn nieuwste roman Een honger.

De naam van Anne-Gine Goemans zoemt rond sinds het verschijnen van Honolulu King, een rijke roman over een Indische man met een onopvallend leven en een groot geheim. Als hij dat geheim opbiecht aan zijn vrijmetselaarsloge, komen zij voor een dilemma te staan: breken zij hun geheimhoudingsplicht of niet?

Terwijl Thomas en Chris praten met hun gasten en elkaar, is de bar achterin de zaal open. Als je bij Pllek gegeten hebt, krijg je het eerste drankje gratis. Tijdens het programma kun je de boeken van de genodigde schrijvers winnen.

Möhlemanns & Köhlemanns doen boeken
Donderdag 26 november, 20.30
Pllek, TT Neveritaweg 59

Kaartjes: 8 euro, online te koop: https://billetto.nl/nl/events/mhlemanns-khlemanns

foto (c) Jitske Schols

Reacties


ilovenoord