Miami-Ink in Noord; Een jongensdroom

In Noord hebben we sinds kort onze eigen Miami–Ink. Noord heeft misschien iets meer regen en minder bikini’s dan Miami, maar wel dezelfde bravoure en vette tattoos. Pek-Ink oftewel Trenchart, een tattoostudio waarin vier jonge mannen hun droom najagen. Selfmade men, streetwise, gepassioneerd en steengoed.

De broers Guiovanni en Giliano, groeiden op in de Vogelbuurt en tekenen al van jongs af aan. Ze weten niet beter, ‘oud-ooms en opa’s kunnen allemaal goed tekenen, het is met de paplepel ingegoten. Ze zijn echter de eerste generatie van de familie Dumfries die besloot van hun passie hun werk te maken. Niet zonder slag of stoot en met enkele omwegen, maar nooit eerder waren ze zo zeker van hun zaak: ‘dit is waar we voor leven’.

Als je bij een tattoosstudio denkt aan een donker hol met vage types, dan ben je zó 1999. Deze winkel is licht, open en inspirerend. Naast tattoos, biedt Trenchart een platform voor jonge ontwerpers en tattookunstenaars en kun je in de winkel terecht voor portretten, kunst en merchandise. Eén label, vier artiesten: Guiovanni, Guiliano, Jürgen en Joey hebben ieder hun eigen stijl en merk. Kom met een verhaal of wens en Trenchart vertaalt het in een werk voor het leven.

Foto’s: Schets en schildering van Trenchart

Foto’s: Schets en schildering van Trenchart

Er is net een documentaire over deze jongens gemaakt en ze zijn al gespot door de camera van VICE. Noord mag trots zijn op deze beroemde artiesten in wording.

Zelf ben ik een beetje schijterig in het nemen van een tattoo, maar vol bewondering surf ik langs alle foto’s met tattoos van klanten die het wel hebben aangedurfd. De meesten zijn realistisch, soms met een rauw randje of juist met extra glans. Elke tattoo die ze maken is uniek en gebaseerd op de ideeën of verhalen van de klant. De jongens verwonderen en inspireren. Ik realiseer me dat dit meer is dan een winkel. Het gaat hier niet enkel om consumeren, maar ook om geïnspireerd raken; om onderdeel zijn van een creatief proces van dromen en scheppen. Een kleine dromenfabriek waar mensen hun lichaam verfraaien met inzichten, herinneringen of kunst.

trenchart-03Bovendien is het een nieuw kloppend hart in Van der Pek. Net als alle andere horeca en winkels uit de van der Pekstraat, zijn dit de nieuwe ontmoetingsplekken. Kerken en buurthuizen verdwijnen, de buurtwinkels zijn de nieuwe hubs. Terwijl ik in de winkel sta, komen buurtbewoners langs voor een praatje , bijvoorbeeld buurtjongen Gianni die komt vertellen over zijn optreden (Trenchart sponsort hem met kleding als rapper in de dop) Tussen het tatoeëren door spelen de jongens potjes schaak en staat op de achtergrond Eddy Murphy’s comedyshow aan en klinkt er hard gelach. Het bruist hier. Het is een plek die ruimte biedt om elkaar te ontmoeten, elkaar te zien, écht te zien. Een plek waar je elkaars verhalen hoort. Waar vooroordelen worden ontmanteld en kleine wonderen ontstaan. Zeker in tijden van onzekerheid en onrust, zijn dit te plekken van hoop.

Deze jonge mannen herinneren je eraan dat je je dromen moet volgen. Passie is niet meetbaar, maar merkbaar. Het gloeit, groeit, is onstuitbaar en enorm aanstekelijk.

This is your life. Do what you want and do it often.
If you don’t like something, change it.
If you don’t like your job, quit.
If you don’t have enough time, stop watching TV.
If you are looking for the love of your life, stop; they will be waiting for you when you start doing things you love.
Stop over-analysing, life is simple.

All emotions are beautiful.
When you eat, appreciate every last bite.
Life is simple.
Open your heart, mind and arms to new things and people, we are united in our differences.
Ask the next person you see what their passion is and share your inspiring dream with them.
Travel often; getting lost will help you find yourself.
Some opportunities only come once, seize them.
Life is about the people you meet and the things you create with them, so go out and start creating.
Life is short, live your dream and wear your passion

Holstee Manifesto

trenchart-04Trenchart zit momenteel in de Wisselwinkel (van der Pekstraat 120). Zij bereiden zich voor op doorgroei naar een eigen zaak in de straat. Help mee aan het verwezenlijken van hun droom en vertel hun verhaal door. Waarom dit jaar niet een tattoo voor Sinterklaas in plaats van dat scheerapparaat?

Meer info Trenchart: www.trenchart.nl of volg ze via Facebook

door: Maaike Poppegaai

Reacties


ilovenoord