Noord in beeld op nieuwe plattegrond van Amsterdam

Tijdenlang is Amsterdam Noord achtergesteld bij de rest van de stad omdat het stadsdeel op alle kaarten en plattegronden simpelweg niet bestaat. Soms is er net een piepklein stukje Tolhuistuin in beeld, min of meer per ongeluk. Alleen grote en volledige fietskaarten of autokaarten laten de hele ring zien en als je geluk hebt zelfs landelijk Noord. Zo is het altijd geweest, want Noord was geen stad en zelfs eeuwenlang was Noord geen Amsterdam. We komen net kijken, pas een jaar of honderd.
Maar zal het altijd zo blijven? Er is hoop! We schuiven namelijk op.
Op de website van Amsterdam Marketing wordt een nieuwe ‘conference map‘ gepresenteerd; een handig klein kaartje van de stad, ideaal voor ‘conference delegates’. En wat valt de oplettende kijker op? Noord is in beeld – wel zeker tot aan Buiksloot. Amsterdam is gedraaid, wat meestal een vierkante, of ‘liggende’ rechthoek was, is nu een ‘staande’ kaart met Noord in top. Op Oost en West is kennelijk beknibbeld en Noord hoort erbij. Als Amsterdam Marketing je ontdekt, dan kunnen de toeristenstromen deze kant op verwacht worden. Ik snap het wel, er komt binnenkort een groot conferentiehotel, Noord staat in serieuze bladen als hotspot. Dan kan je niet een toeristische kaart uitgeven waar die verschrikkelijk hippe plek niet op voorkomt. Natuurlijk moet je de kaart bestellen om het allemaal zeker te weten, het plaatje op de site is erg vaag. Nu is er dus hoop. Of vrees? Is het niet veel fijner om op een onontdekt deel van Amsterdam te wonen dat op geen enkele kaart voorkomt? De toekomst zal het leren.

Reacties


ilovenoord