Een kerstverhaal uit de Noordkronieken & alle goeds in 2016 van ilovenoord

Buiten is het lente. In ons hoofd bijna kerst. En 2015 is ook bijna voorbij. Wat een jaar. Ilovenoord bestond 5 jaar. We dansten op ons nieuwjaarsfeest in het Tolhuis in bergen van mist en deephouse. Deden dat nog eens dikker over in Café Noorderlicht op ons jubileumfeest met geweldige live muziek en DJ’s. Lieten pardoes nog een pont verdwijnen met 24H Noord. Introduceerden we het “Donderdagmiddagborreltje‘, nu maandelijks in de Soepboer én sloten het jaar af met de “WarmeWintersBinnenBorrel” tijdens Winters Binnen. Nu puffen we even uit en kijken terug op een geweldig jubileumjaar.

Wat we vooral willen is jullie lezers en fans even bedanken. Voor het “liken” en “sharen” van ons geliefde gezamenlijke gevoel voor ‘Noord’. We krijgen dan wellicht twee bruggen, en de pont die blijft zeker ook, maar we zijn wél samen Noord!

*applaus voor jezelf*

cat-header-noordkronieken

En speciaal voor de kerst een kado voor ons allemaal: De Noordkronieken!

Chris Keulemans is onze stadschroniquer en die publiceert vanaf vandaag zijn verhalen op ilovenoord.

Bij mijn afscheid van de Tolhuistuin benoemde het stadsdeel mij tot chroniqeur van Noord. Een geweldige eer. Maar wat betekent het? Dat ik kijk naar het dagelijks leven in deze trotse kleine republiek. De humor, de koppigheid, de stille pijn. Mooie mensen en opvallende momenten. Omdat je alles wat er in de wereld gebeurt hier terugziet, in Noord, op de vierkante meter. Daar hou ik van. En dus schrijf ik het op. – Chris Keulemans

We zijn er ontzettend blij mee en lees het Kerstverhaal!

Dit is het verhaal van Jannie, die haar hele leven in envelopjes stopte. Jannie was mijn buurvrouw op de Jasmijnstraat, toen ik daar acht jaar geleden kwam wonen. Ze was toen al 86. Ik leerde haar kennen op een zomeravond, toen ik naast haar ging zitten op een bankje aan de Ranonkelkade. Het ging niet zo goed met mij, toen: ik had liefdesverdriet, mijn geld was op, het werken aan de Tolhuistuin was ingewikkeld. Maar daar had Jannie helemaal geen belangstelling voor. Ze begon meteen aan haar levensverhaal. Hoe ze hier bijna vijftig jaar geleden kwam wonen, met haar man Karel. Hij was electricien en nu al vijftien jaar dood. Samen kregen ze twee dochters … lees verder!

Fijne Kerste & alle goeds in 2016!

<3

ilovenoord

Reacties


ilovenoord