In Pek&Kleren wil je best gezien worden

Als ‘sucker for’ woordspelingen stond Pek&Kleren voor opening al op 1-0 winst bij mij. Want waar insmeren met pek en veren in de middeleeuwen slecht nieuws was, mag je in Pek&Kleren best gezien worden. Ik gluurde al bij de afgeplakte etalage naar binnen, toen slechts een klein streepje bouwlamp deed vermoeden hoe hard er binnen werd gewerkt. De nieuwsgierigheid groeide, en deze week opende het zelfbenoemde ‘klein warenhuis / concept store’ voor kleding, (woon-) accessoires en ander oogstrelend moois, eindelijk haar deuren aan de Van Der Pekstraat. Precies op tijd om te voorzien in toenemende kadootjesbehoefte in december. En doe vooral jezelf niet te kort, want bij Pek&Kleren is veel leuks en nuttigs te vinden. Zoals regenjassen van Rains, geen overbodige luxe in deze tijd. Bovendien zijn ze exclusief verkooppunt van de ‘Noord’ kleding lijn van Fashion Junky Amsterdam. Zodat je de liefde voor je stadsdeel letterlijk kunt (uit-)dragen met een sweater, t-shirt, cap of (mijn persoonlijke favoriet, al pas ik ‘m niet) de romper. Je kunt nooit te vroeg beginnen met het bijbrengen van liefde voor de buurt.

Winkelaanzicht

IMG_7075

Initiatiefnemers Freya en Marike verkopen alleen wat ze zelf mooi vinden. Ook de inrichting is door hen bedacht en eigenhandig gemaakt. Ze hebben dit eerder gedaan en dat is te zien. Eerder werkten ze samen bij conceptstore Johnny at the Spot in Oud West. Het idee om voor zichzelf te beginnen bestond al een tijdje. Ze wonen allebei in Noord en toen het pand van de Nais kringloopwinkel vrij kwam, hoefden ze niet lang na te denken. Ze sprongen letterlijk en figuurlijk in dit gat om er een mooie en fijne winkel van te maken. Mocht je je een beetje onthand voelen bij zoveel hippigheid (dat had ik toen ik met verwaaid hoofd en praktische jas even binnenwipte), wees gerust: ze willen hun activiteiten in de toekomst gaan uitbreiden met styling workshops. Maar voor nu kun je ook gewoon een kop koffie krijgen.

IMG_7077

Marike en Freya

Marike en Freya

Reacties


ilovenoord