Wild kat kapster in de Zamenhofstraat

Een paar weken geleden, tijdens de expo van Noordwaarts, heb ik haar ontdekt. In de deur van ZAMEN, stond ze, weerspiegeld in haar eigen spiegel.┬á Met wilde roodbruine en blonde lokken, panterlegging en vuurrode big-smile-glimlach stond ze daar. In de ene hand een glas bubbels, in de andere een gevaarlijk glimmende kappersschaar, waarin de laatste herfstzon nog net weerkaatste. STARDUST MAGICK: fire-dancer, body-painter, costume-designer en… kapster.

index

Bodypainten komt er niet vaak meer van, maar een goeie kapper is een eerste levensbehoefte. En de knipbeurt die Stardust me die middag gaf smaakte naar meer. Daarbij was ik geïntrigeerd door deze Amerikaanse artieste. Een echte kapster uit Holywood, sinds een jaar neergestreken in onze wereldstad Amsterdam-Noord.

In Holywood knipte ze de kinderen van filmsterren en gaf alle kids een make-over op de piraten- en prinsessen poolparties. Met deze achtergrond info moet het toch mogelijk zijn mijn eigen kinderen weer eens te verleiden tot een knipbeurt.

Mijn oudste zoon durfde de uitdaging als eerste aan. Via wat heen en weer getext kom ik tot een afspraak in haar atelier op de vierde verdieping van Zamenhofstraat 150. Met alweer die prachtige glimlach worden we enthousiast binnengehaald.

index5

Voorzichtig kijken we rond. De ruimte staat vol met sprookjesachtige kostuums en maskers. Een naaimachine, een laptop, achterin de kappersspiegel en verder alles omlijst met glimmende lappen stof en jungle-achtige planten.

index2

Ik zie dat mijn zoon zich helemaal in zijn element voelt. In het Neder-Amerikaans komen Stardust en mijn zoon gezamenlijk tot een kapselplan, terwijl ik rustig geniet van het uitzicht op het Vliegenbos.

index8

Na een kwartiertje is het knippen alweer gedaan, maar het kapsel blijkt nog niet af. Er hoort nog een veer bij zo begrijp ik. Mijn zoon zoekt zorgvuldig een gekleurde veer uit en is intens tevreden met het resultaat.

index1Ondertussen zijn reeds mijn vriend, zijn kinderen en mijn andere zoon al bij Stardust langs geweest. En word het zo langzamerhand ook weer eens tijd voor mij voor een make-over. Misschien wel met een veer deze keer…

meesindex4

Stardust Magick is te bereiken via 06-49073332 of startdustartist@yahoo.com

Reacties


ilovenoord