Winters Binnen 2015 // 18, 19 en 20 december

Als de winterjassen ingedragen zijn, de vuurtjes hoog oplaaien en de gluhwein op temperatuur is – dan is daar Winters Binnen (18, 19 en 20 december) om je te verwarmen. Drie dagen theater, muziek en verhalen in huiskamers, winkels, cafés en op andere onverwachte locaties in Amsterdam-Noord. Ook deze keer staan er voorstellingen met hun wortels in Noord en voorstellingen uit de rest van de stad en de wereld.

Dit jaar weer een bomvol programma! We zetten even de dagen op een rij voor jullie met de highlights. Het volledige programma kan je bekijken op de site van Winters Binnen. Of volg de facebook pagina.

Vrijdag 18 december:

Het festival wordt vrijdagavond geopend in de charmante theaterzaal van het Zonnehuis, waar comedy-artiest, slapstick-specialist, straattheatermaker Pieter Post de avond in goede banen zal leiden. Traditiegetrouw wordt op deze openingsavond de Kerstbokaal uitgereikt voor de mooist versierde tuin van Tuindorp-Oostzaan. Ook is er een speciale kerstaflevering van de Noordse buurtsoap De Wasserette en treden verschillende artiesten op.

wb-2

Foto: Saris en den Engelsman

Zaterdag 19 december

Op zaterdag barst het los rondom het Buikslotermeerplein en de Van Der Pekbuurt. De festivallocatie op het Buikslotermeerplein is de Modestraat. Op de markt vindt je producten van ontwerpers uit de buurt en je kunt een kijkje nemen in de wereld van de kustenaars in de geopende ateliers van de Modestraat. Ook kun je kleding ruilen in de Wisselboetiek of je feestelijk laten vereeuwigen in de photobooth!

wb3

Rond de Van der Pekbuurt kunnen de muzikale Noordelingen hun hart ophalen. Er zijn optredens van onder andere Amartey, Black Oak, Crimson Inc. en Brass Rave Unit. Daarnaast is er de theatervoorstelling van HonderdHuizen. De voorstelling, met het thema ‘thuis’, is speciaal voor Winters Binnen gemaakt over bewoners van Amsterdam Noord. Overdag koop je de mooiste kerstcadeau’s op de kerstmarkt of kruip je lekker warm bij het haardvuur om te luisteren naar winterse verhalen.

wb4Samen met de Soepboer organiseert ilovenoord de WarmeWintersBinnenBorrelavond tijdens Winters Binnen. We draaien de Allerfoutste Kerstplaatjes afgewisseld met Gouwe Ouwe hits. Maar dat doen we niet alleen natuurlijk. Deze mag je dan zelf draaien op een van onze platenspelers. Zo ben je ook even DJ! Ondertussen drinken we warme choco met of zonder rum, doen een spelletje Vier op een Rij en testen uit of je nog steeds zo goed bent in Mastermind. Ritsel even door je platencollectie en spellenkabinet en we maken er samen een mooie avond van. We starten om een uur of tien en gaan door tot een uur of een. Oh, ja en er is natuurlijk ook soep!

Zondag 20 december

’s Zondags concentreert het festival zich in de Vogelbuurt (Muziekstraat) en in De Banne (Rietwijker). Zo kun je in de Muziekstraat kijken naar een poëtische poppenkast voor volwassenen, luisteren naar muziek van het Amsterdam Andalusisch Orkest, Michael Vatcher Slagwerkgroep of luister naar de getalenteerde en uit Noord afkomstige Yana Wattimena. In de Rietwijker kan je luisteren naar de prachtige stem van Meral Polat en Ramon Kailani. Zij vroegen voor ‘Lijflied’ buurtbewoners uit De Banne naar hun favoriete lied, en kwamen achter meer persoonlijke banden met culturen van over de hele wereld dan zij hadden kunnen dromen.

 

Reacties


ilovenoord