Buurthuis Van der Pek opent op 10 januari haar deuren

Op 10 januari 2016 opent Buurthuis Van der Pek haar deuren in Noord! Een Buurthuis geheel beheerd door de Buurtvereniging Van der Pek. Er is echter om te overleven wel financiële ondersteuning nodig van bewoners, bedrijven, organisaties en andere belanghebbenden! Daarom delen we deze oproep: Kom kijken op 10 januari op de Heimansweg 33 van 1 tot 5 en/of Word vriend van het Buurthuis Van der Pek!

Tot 2011 werd dit gebouwtje nog beheerd door de Speeltuinvereniging Volewijck, maar na 70 jaar moest het sluiten omdat de subsidie stopte. Een paar jaar geleden huurde de Vrouwenbazaar het gebouw, en zorgde voor een herstart. Nieuwe groepen bewoners vonden de weg naar de Vrouwenbazaar, maar de oude bewoners bleven weg. Ook de Vrouwenbazaar kon afgelopen jaar niet alleen verder, omdat er onvoldoende geld kon worden opgebracht om de huur te betalen. Inmiddels hebben oude en nieuwe gebruikers zich verenigd in de Buurtvereniging Van der Pek. Ze vonden het onaanvaardbaar dat in deze buurt een ontmoetingsplek ontbrak. Een buurt die ondanks de nieuwe gouden randjes nog steeds behoort tot de armste buurten van Amsterdam!

Dit buurthuis moet een plek worden waar iedereen zich welkom voelt: Amsterdammers die er al lang wonen en diegenen die recent hun weg naar Noord gevonden hebben, autochtoon en allochtoon, jong en oud. Natuurlijk blijft de Vrouwenbazaar actief, de Marokkaanse mannengroep, en een Egyptische organisatie, maar bv. ook de Stichting Spin, het Noordse Speeltuinwerk, doet mee. Het Leefkringhuis pakt schulden aan en poogt de armoedecirkel te doorbreken i.s.m. Stichting Wikistad, en er worden door bewoners activiteiten georganiseerd voor eenzame ouderen,

Kinderen kunnen steun krijgen bij taal en rekenen, er wordt extra geïnvesteerd in tieners. De Speelgoedbank zal regelmatig speelgoed uitdelen voor wie het nodig heeft. Ook theater en muziek zal in de ruimte een plek krijgen. Dat en nog veel meer gaat er gebeuren in het Buurthuis Van der Pek! Dus kom een keer naar de Big Bazaar, het Brechtcafé of eet mee bij de Vrijdagavondclub!

buurthuis-vd-pek-flyer

Jesse Bos via Facebook Buurthuis Van der Pek

Reacties


ilovenoord