”Mijn kleine grote Broer”, een film uit Amsterdam-Noord

Iris Hoogendoorn, geboren en getogen in Amsterdam-Noord, gaat een film maken over haar verstandelijk gehandicapte broer Mees. Ze is 22 en studeert aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). Dit jaar studeert ze af met haar film ”Mijn kleine grote Broer”. De film speelt zich af met name in Durgerdam en in het zwembad! Help je mee met de crowdfunding?

‘Hoi, ik ben Fien en dit is ons eiland. We zijn hier naartoe verhuisd nadat mijn broer de kat van de buren had overgoten met terpentine”
Fien

Het verhaal

Het verhaal gaat over de jarige Fien die tijdens haar verjaardagsfeestje met haar vriendinnetjes naar het zwembad gaat. Door een samenloop van omstandigheden moet haar verstandelijk gehandicapte broer Mees mee en laat hij haar hele feestje in de soep lopen. Van ontploffingen in de glijbaan tot ongemakkelijke situaties in het golfslagbad, de badmeester zit hen al de hele dag op de hielen.

Het liefste zou Fien zien dat haar verstandelijk gehandicapte broer Mees uit haar leven verdwijnt, maar is dit wel écht wat ze wil?

Fien heeft het helemaal gehad en wanneer zij eventjes op haar broer moet passen besluit ze om dit expres niét te doen. Er lijkt zich een dreigende situatie voor te doen, met het gevaar van de uithuisplaatsing van Mees. Fien beseft zich dat ze haar broer helemaal niet kwijt wil, hoe lastig en vervelend hij soms ook is en ze besluit hem op een komische wijze te redden.

Regisseuse Iris Hogendoorn (22) en producenten Kasper Hering (23) en Charlotte Spronk (21) studeren in 2016 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). Samen met een gemotiveerde crew zetten zij zich 8 maanden volledig in om een mooi eindresultaat neer te zetten.

Reacties


ilovenoord