Verhalen vertellen is een kunst // 27 februari

Verhalen schrijven is iets anders dan verhalen vertellen. Daar kom ik steeds meer achter nu ik als gastdocent één dag per week les geef op het ROC Noord. Ik open de les altijd met een persoonlijk verhaal. Hoewel ik merk dat de leerlingen het leuk vinden om een anecdote te horen uit mijn dagelijks leven, vind ik het niet altijd makkelijk om het verhaal te brengen met genoeg vaart en sprekende details. Verhalen vertellen is een kunst die ik me graag nog een keer eigen wil maken, al is het alleen maar om een betere docent te worden.

Gelukkig hebben we in Noord ook een echte verhalenverteller, in de persoon van Nancy Wiltink. Als je haar en haar collega’s eenmaal in actie hebt gezien, weet je weer waarom deze eeuwenoude traditie in de tijd van Facebook en Whatsapp nog steeds in leven wordt gehouden. Het is heerlijk om je door Nancy’s stem en sprekende gebaren mee te laten voeren naar een tot dan toe nog onbekende wereld.

Ceuvel

Zaterdagavond 27 februari presenteert Nancy in De Ceuvel de eerste editie van het maandelijkse verhalencafé ‘Gember en citroenen’. Volwassenen vertellen elkaar verhalen, met dit keer als thema ‘Een nieuw begin’. Het idee is om een verhalencafé te laten onstaan in de Ierse traditie: ook na aanvang is de deur open. Krijg je zin, dan vertel je zelf ook een verhaal. Tijdens de naborrel worden de verhalen als vanzelf steeds sterker. Je kunt je op de Facebookpagina nog opgeven om zelf een verhaal (max. 15 minuten) te vertellen.

Het verhalencafé in De Ceuvel begint om 20.30 uur; toegangsprijs is € 5,-

Reacties


ilovenoord