Vijf Valentijntips van ilovenoord

Zondag is het Valentijn. Of dan een kaartje op je deurmat ligt, een gedichtje onder je kussen, een bloemetje aan de deur verschijnt. Je weet het nooit. Als je zelf je geliefde wil verrassen of een nieuwe liefde wil verleiden om iets met jou te gaan doen, hebben we vijf tips voor jullie. Zo heb je wat inspiratie voor aankomende zondag!

Tip 1: Wandelen

Niks lekkerder dan s’ochtends een lekkere wandeling te maken met je lief. Denk aan het Vliegenbos, een loopje over de Dijk, struinen door het Noorderpark langs het Kanaal en weer terug. Een pitstop met een koffie/thee en een stuk taart is onderweg makkelijk te scoren. Café Zamenhof, Café het Sluisje, we noemen er maar een paar. Sla een arm om elkaar heen en geniet lekker in je eigen bel van verliefdheid.

Lokatie: Heel Noord

Tip 2: Valentijn @ STROOP: kampvuurverhalen & tortelduiven

Valentijnsdag, is dat niet iets voor tieners? Nee. Zondagavond 14 februari is hét moment om samen te zijn met jouw grote liefde. Jullie verbondenheid is bekroond met het krijgen van één of meer pannenkoekenmonsters en sindsdien is de aandacht voor elkaar soms ver te zoeken.
Klinkt bekend? Kom dan saampjes genieten van het speciale drie-gangen liefdesmenu (€30 p.p.). Oppas regelen is niet nodig, want: de kinderen eten eerst een pannenkoek en worden daarna vermaakt met verhalen bij het kampvuur. Ze zullen ademloos luisteren naar de spannende verteller. Ondertussen kijken jullie elkaar diep in de ogen en voeren elkaar hapjes…

Lokatie: STROOP

Tip 3: Sunday Special van Familie Noord

Speciaal voor Valentijnsdag is het cafe geopend op zondag 14 februari. Maak je eigen Valentijnskaarten, knutsel een verrassing voor je lief of kom gewoon genieten van de aangepaste kaart.
Tot 19:00 uur geopend dus je kan ook blijven borrelen en zelfs een klein hapje komen eten!

Lokatie: Speelcafé Vliegenbos (Camping)

Tip 4: Samen naar de film bij Eye

Eerst een lekker drankje op de trappen van Eye. Laat die zon maar zakken in het IJ. De ponten varen aan je voorbij. Zoek een mooie film uit en waai na de film heerlijk weg langs het IJ. Zondag draait bijvoorbeeld na zonsondergang Carol.

Een lyrisch ontvangen liefdesdrama over een verboden lesbische relatie in de jaren vijftig, met Cate Blanchett en Rooney Mara. Verfilming van de toentertijd vooruitstrevende roman van Patricia Highsmith, die als een van de eersten in een roman de lesbische liefde niet afstrafte. Sensueel, verfijnd, adembenemend. Vier Golden Globe-nominaties.

Lokatie: Eye en het IJ

Tip 5: Vespucci Kwartet

Op Valentijnsdag geeft het Vespucci strijkkwartet een romantisch concert in de Buiksloterkerk met bekende werken van Dvorak, Bartok en Schubert. Het Vespucci Kwartet werd in december 2009 opgericht door vier jonge musici, die elkaar ontmoetten bij het Nederlands Philharmonisch Orkest / het Nederlands Kamerorkest. Omdat zij zich ontdekkingsreizigers in de muziek voelen, vernoemden zij zich naar Amerigo Vespucci, de Florentijnse ontdekkingsreiziger. In april 2015 verscheen hun debuut CD met werken van Mozart en Dvorak.

Lokatie: Buiksloterkerk

Zelf nog een leuk idee? Laat het ons weten in je commentaar!

  • Openingsbeeld en leuke valentijn knutseltips vind je op vanbritt.nl

Reacties


ilovenoord