A’DAM LOOKOUT is een jongensdroom

We gingen maar weer eens de Toren op. Deze keer niet om een vlag te op te hangen, maar voor het officiële persmomentje van de opening van A’DAM LOOKOUT; het eerste en enigste observatiepunt van Amsterdam. Zoals Sander Groet al jaren droomt: “Iedere wereldstad heeft een observatiepunt: Londen de Londen Eye, Parijs de Eiffeltoren en Amsterdam nu met de LOOKOUT van A’DAM ook”.

lookout

Het is waterkoud opgepropt in het kleine bouwliftje naar boven. Duidelijk is dat nog niet alles helemaal klaar is. Drie tot vierhonderd bouwvakkers werken er per dag om alles spic en span te krijgen. De LOOKOUT is als eerste klaar, de rest volgt later en als allerlaatste opent de Shelter, de club in de pas uitgegraven kelder.

lookout-1

Boven aangekomen is het zeker wel kicken. Een megastrakke gietvloer onder je voeten met een waanzinnig uitzicht van 360 graden over de hele stad. Een iets wijkende balustrade net op de juiste hoogte. Ja, hier word je wel even stil van. Jammer dat zo bewolkt is en de wind je bouwhelm bijna van je hoofd blaast. Dat zal vast beter worden in de zomer met een ondergaand zonnetje, een lekkere beat in je oren en een drankje in de hand! Wij kunnen niet wachten.

lookout-2

Het uitkijkpunt is vanaf half mei te bezoeken, maar vanaf vandaag kan je al een entree kaartje bestellen. Dat gaat allemaal online. Je betaald 15 euro, kiest een tijdslot om naar boven te gaan en kan dan aanschuiven in de wachtrij (met zo’n labyrinth linten) beneden op de gekozen datum. Er is een aparte ingang voor de LOOKOUT. Je komt niet in contact met hotelgasten, personeel of andere bezoekers.

lookout-3

Inbegrepen in je entree is een foto van jezelf op (ja, daar is ie dan!) een zwevende constructiebalk in de lucht. De lift waar je instapt en je meteen naar boven laat zoeven heeft een animatie op het plafond. Als bezoeker kom je ondertussen nog vijf 5 video screens tegen met de ‘top leuke dingen in Amsterdam’ en een maquette van de stad met interactieve dingetjes.

lookout-4

Boven komt dus nog die enorme schommel: “Over the Edge”. Voor 10 eurootjes extra kun je de waaghals uithangen, laten zien hoever jij over de rand durft en meteen het filmpje (wat je erbij krijgt) posten op je social media accounts … of mee shinen op je telefoon in de kroeg natuurlijk. Dat had je nooit kunnen dromen toch?

foto’s ilovenoord / luc harings

Reacties


ilovenoord