Eindfeest Familie Noord in Vliegenbos

Terwijl we net de lente ruiken, moet Familie Noord de koffers pakken en afscheid nemen van hun winterlocatie op camping Vliegenbos. Dat is heel jammer, maar ook begrijpelijk, want in april moeten keuken en terras klaar zijn voor de eerste lichting kampeerders. Maar niet voordat Familie Noord in stijl afscheid heeft genomen. 

Om nog een keer te genieten van de fijne (buiten-)speelplek, de liefdevol gezette (kinder-)koffie, zelfgemaakte taart en biobiertjes  is iedereen van harte uitgenodigd om mee te doen met het grote “Hallo Lente, tot ziens Vliegenbos” feest op zaterdag 19 maart.

Er is nog geen vast programma, maar de organisatie hoopt op een bonte middag met livemuziek, kampvuur en spelletjes. Er is nog ruimte in het programma, dus als je heel goed dieren kunt maken van ballonnen, tapdansen of goochelen: voel je extra welkom. Maar ook als je net als ik in de categorie ‘nieuwsgierige doch passieve bijstander’ valt: het is ook voor jou (en je kind).

Familie Noord is een collectief van een paar ouders die zelf op zoek waren naar een plek voor kinderen om (buiten) te spelen, activiteiten te organiseren en andere ouders te ontmoeten in Noord. Als Mama Noord zaten ze al op verschillende locaties, zoals  de Gele tanker, en deze winter voor het eerst op Camping Vliegenbos. Daar konden ze gebruik maken van de horecagelegenheid en het omliggende terrein.

7beaeed1024b2b5ba368b6494c3771db

Zelf ben ik er deze winter een aantal keer met mijn eigen zoontje komen ‘onderduiken’, want juist in koude en natte maanden is een plek buiten je eigen huis om een rusteloze peuter los te kunnen laten heel fijn. Daarbij bleek ik de  knutselactiviteiten soms nog leuker te vinden dan hij. Nooit geweten dat het wikkelen van een mandala zo rustgevend kon zijn.

ff01ad4b9fae32997ab11a58347a7b2a

Helaas is het einde van de verhouding met Camping Vliegenbos voorlopig voorbij. Of Familie Noord na de zomer mag terugkomen is ook nog de vraag: het schijnt dat de gemeente de camping te koop wil aanbieden.

3eb80dd91de253cbd8120f22f0fcfce1

Daarom sluit ik de uitnodiging meteen af met een oproep: heb je een idee voor een  nieuwe, goede plek voor Familie Noord: laat het weten. Zo veel vragen ze niet…:

Belangrijk is dat de basisvoorzieningen (keuken, sanitair) aanwezig zijn, dat er buitenruimte is (liefst met wat schaduw en natuur), en dat de locatie een paar keer per week (woensdag- en zaterdagmiddag) beschikbaar is. Liefst met voldoende ruimte om wat spullen te laten staan.

Overbodig te zeggen dat het ook niet de wereld mag kosten.

Suggesties graag via de Facebook-pagina van Familie Noord.

Maar je mag ze natuurlijk ook zaterdag persoonlijk het goede nieuws komen brengen!

0a72e8b95bf88a921486636f60f081aa

Reacties


ilovenoord