Crowdfunding voor nieuw cultureel centrum in Nieuwendam: DeKerk

Stichting Bildung is een groep van zes jonge mensen: Jop, Veerle, Jasper, Daniëlla, Mirte en Alma. Het zijn studenten, ondernemers, dromers, denkers, doeners en makers. Ze volgden hun hart en besloten om samen een broedplek op te richten: een plek waar duurzaamheid, kunst en cultuur, en sociaal ondernemen samenkomen. Een plek waar ze hun idealen in kwijt kunnen, en deze kunnen delen met anderen. Vorig jaar vonden ze een plek in Noord: deKerk. Nu zijn ze bezig deze ruimte in te richten en daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken.

entree

In Nieuwendam komt binnenkort een nieuwe plek genaamd deKerk. Vroeger was het een kerk, straks is het een sociaal cultureel centrum: een bruisende nieuwe plek waar je kan eten, zien, luisteren, leren, doen, maken. Voor en door buurtbewoners. Vanaf de zomer moet het allemaal gebeuren, maar voor het zo ver is is er een crowdfunding campagne gestart om zo geld, spullen en vrijwilligers te verzamelen waarmee deKerk straks een creatiefsociaalbroedplaatsparadijs moet worden.

deKerk-header

DeKerk is gevestigd in het voormalige Vianney centrum en wordt een laagdrempelige plek waar je op donatiebasis een hapje en drankje kunt nuttigen of even kunt rondkijken in de weggeefwinkel. DeKerk wordt daarnaast een levendige plek waar culturele activiteiten plaatsvinden en waar gewerkt en gewoond wordt. Stichting Bildung zal in deKerk een podium bieden aan diverse disciplines: van kunst exposities tot yogalessen. Maar ook toneelvoorstellingen, lezingen en workshops. Ook kun je er terecht voor een werkplaats, een bureau om aan te werken of een vergaderruimte. Iedereen met een goed idee voor een workshop of voorstelling kan zich daarvoor aanmelden bij de stichting. Zo komt de programmering samen met de buurt tot stand.

Om open te kunnen voor publiek is er nog wel het een en ander nodig. Wat precies? Dat vind je op de crowdfundingpagina. Daar lees je meer over de stichting, de mensen erachter, de plannen, wat er nodig is en, niet onbelangrijk, wat je er voor terug kan verwachten. De campagne loopt nog tot en met 4 mei.

mood

 

 

Reacties


ilovenoord